Fuengirolan ja Benalmádenan rannat yhdistyvät puusillalla

Pian Fuengirolan ja Benalmádenan välillä pääsee liikkumaan entistä paremmin myös rantaa pitkin. Uusi puusilta on osa koko Aurinkorannikon mittaista rannikkopolkuhanketta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Vielä nykyisellään Fuengirolan rantapaseo päättyy itäpäässä kiviaitaan, mutta jatkossa tästä pääsee jalankulkuramppia ja siltaa pitkin Benalmádenan puolelle ilman kiipeilyä.

Fuengirolan rantakatu Paseo Marítimo Rey de España päättyy itäpäässään kääntöpaikkaan. Jos siitä haluaa jatkaa matkaa edes jalkaisin, täytyy ensin kavuta matalan kiviaidan yli ja sitten köpötellä varsin epämääräistä kivilaatoista ja lankuista kyhättyä kapeaa polkua ja pientä siltaa pitkin El Jardín puron yli.

Puro erottaa samalla myös naapurikaupungit toisistaan, sillä puron itäpuolelta alkaa Benalmádena.

Nyt nämä kaupungit halutaan yhdistää myös rannan kulkuyhteyden osalta. Kyseiselle paikalle rakennetaan Málagan maakunnan rahoituksella puinen jalankulkusilta. Sillalle tulee mitta 15 metriä ja leveyttä reilut pari metriä.

Tämä viritys korvataan kunnollisella sillalla. Näkymä sillan paikalle Benalmádenan puolelta.

Samassa yhteydessä rakennetaan myös ramppi, jota pitkin jalankulkijat pääsevät ylittämään Paseo Marítimoa reunustavan kiviaidan, ilman nykyisen kantaista epämääräisten puulavettien päällä kiipeilyä.

Nykyisellään Fuengirolan ja Benalmádenan välillä liikkuminen rantaa pitkin on varsinkin huonojalkaisille hankalaa. (Video: Raija Kurkola)

- Mainos -

Rannikkopolku

Uuden sillan ja rampin rakennustyöt ovat parhaillaan avoinna tarjouskilpailussa, joka jatkuu 4. maaliskuuta asti. Kun urakoitsija on valittu, on töiden arvioitu kesto noin neljä kuukautta.

Fuengirolan ja Benalmádenan yhdistävä silta on osa huomattavasti suurempaa hanketta, lähes koko Aurinkorannikon yhdistävää Senda Litoral de Málagaa eli Málagan rannikkopolkua.

Rannikkopolku on suunniteltu ulottumaan Nerjan itäpuolelta, Marosta asti aina länteen, Manilvaan asti. Kyseessä on kunnianhimoinen hanke, joka valmistuessaan kattaa noin 160-180 kilometriä Välimeren rantaa, tarjoten katkeamattoman ulkoilureitin.

Suurin osa rannikkopolusta on jo valmis ja käytössä, mutta rannikon mitalle mahtuu vielä myös pitkiäkin pätkiä, joista polku puuttuu. Fuengirolan ja Benalmádenan rantojen yhdistäminen on jälleen yksi pieni askel kohti koko Málagan maakunnan rannat kattavan polun valmistumista.

Vallattu Chringuito

Fuengirolan ja Benalmádenan yhdistävään jalankulkusiltaan linkittyy myös eräs toinen asia. Fuengirolan ja Benalmádenan rannat yhdistävän polun varrella, aivan lähellä uuden sillan paikkaa, on vanha puinen rantakuppila eli chiringuito, joka on ollut valtaajien hallussa jo useiden vuosien ajan.

Kesällä 2021 Espanjan valtakunnallinen tv-kanava Antena 3 teki reportaasin kyseisestä chringuitosta ja sen vallanneesta romanialaisesta Radulista. Jutun voit katsoa alta.

Nyt Benalmádenan kaupunki on vienyt asian oikeuteen ja odottaa oikeuden päätöstä, jonka nojalla chiringuiton valtaajat saataisiin häädettyä ja rakennus kenties sen jälkeen purettua tai kunnostettua uudelleen käyttöön.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *