Fuengirola-joen sillan remontti loppusuoralla

Fuengirola-joen ylittävä, Paseo Marítimon ja Sohalin linnan välinen silta käy parhaillaan läpi laajoja kunnostustöitä.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
1 min lukuaika

Fuengirolan rantapaseon länsipään ja Sohailin linnan välissä kulkevan Fuengirola-joen ylittävä kevyen liikenteen silta otettiin käyttöön vuonna 2006. Silta sai nimekseen Puente de La Armada.

Siltaa ei valmistumisen jälkeen ole laajemmin huollettu, ja nyt oli korkea aika tehdä isompia huoltotoimenpiteitä.

Silta on jatkuvan liikenteen ohella alttiina myös koville luonnonvoimille. Se on vain metrien päässä merestä, joten suolavesi tekee omia tuojaan, samoin kuin joesta nouseva kosteus ja taivaalta porottava aurinko.

Ennen remonttia tehdyissä tutkimuksissa ei paljastunut mitään huolestuttavia kulumia, jotka esimerkiksi kyseenalaistaisivat sillan turvallisuutta. Ja jotta sellaisia ei pääsisi syntymäänkään, kaupunki aloitti sillan laajat huoltotyöt vuoden 2023 lopulla.

- Mainos -

Sillan puhdistus- ja maalaustyöt on saatu jokseenkin valmiiksi ja nyt remontin loppuvaiheessa työt keskittyvät siltaa tukevien teräsvaijereiden kiristämiseen.

Töiden keskeisin tarkoitus on luonnollisesti pitää silta turvallisena ja toimintakuntoisena, mutta sen ohella ei pidä unohtaa sillan esteettistä arvoa. Kuuluisan Sohailin linnan edustalla sijaitseva silta on yksi Fuengirolan valokuvatuimpia kohteita ja sen imagollinen merkitys on suuri.

Siltaremonttiin on budjetoitu lähes puoli miljoonaa euroa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *