Lukuaika: Espanjassa yli 20 miljoonaa vakituisessa työsuhteessa

Espanjassa yli 20 miljoonaa vakituisessa työsuhteessa

 

Päättynyt huhtikuu oli työmarkkinoiden suhteen erinomainen, minkä seurauksena pitkäaikainen työllisyystavoite vihdoin saavutettiin.

Espanjan edellinen pääministeri Mariano Rajoy asetti vallassa ollessan tavoitteen, että vuoteen 2019 mennessä Espanjassa 20 miljoonalla työläisellä olisi vakituinen työsopimus. Nyt tuo tavoite on vihdoin saavutettu, neljä vuotta myöhässä, mutta kuitenkin.

Huhtikuu on perinteisestikin ollut vahva kuukausi espanjalaisessa työllisyydessä, mutta aiempina vuosina rekrytoinnit ovat painottuneet voimakkaasti lyhytaikaisiin sopimuksiin. Nyt tilanne näyttää kuitenkin muuttuneen, ja huhtikuussa 2022 solmituista uusista työsopimuksista lähes puolet, kaikkiaan lähes 700.000, oli vakituisia työsopimuksia. Luku on korkein milloinkaan tilastoitu.

- Mainos -

Samaan aikaan työttömien määrä on jatkanut laskuaan. Kolmen miljoonan työttömän haamuraja on näillä näkymin rikkoutumassa lähiaikoina. Viimeksi Espanjassa on ollut alle kolme miljoonaa työtöntä vuonna 2008, kun finanssikriisi iski.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...