-Pääosin ollaan oikein tyytyväisellä mielellä. On hienoa, että suomalaiset ovat uskaltaneet lähteä kokeilemaan uuden tyyppistä konseptia, siitä iso kiitos asiakkaillemme, Boman iloitsee.
Laatua rennosti
La Puerta Verde on suomalaisomisteinen ravintola Fuengirolan keskustassa. Konsepti on selkeä, Boman on yksin keittiössä ja valmistaa mielikuvituksellista ruokaa parhaista saatavilla olevista raaka-aineista. Fine diningista ei ole kyse, vaan rennosta ravintolasta, jossa tarjotaan laadukasta ruokaa.
-Entisaikaan varsinkin Suomessa oli joko kalliita fine dingin ravintoloita tai sitten kulman kuppiloita, joista sai vähän mitä sattuu. Nykyään tarjonta on paljon monipuolisempaa. Erilaisia bistroja, etnisiä ravintoloita tai vaikka pizzerioita, joissa tarjotaan laadukasta ruokaa ilman turhaa pönötystä ja jäykistelyä.
Kun kaikki tehdään alusta saakka käsityönä ravintolan keittiössä, ihan edullisimpaan hintaluokkaan La Puerta Verde ei ravintoloiden joukossa lukeudu.
Lue myös: Vihreä ovi makujen ylenpalttisuuteen
-Meillä kolmen ruokalajin lounas maksaa 21,90€. Vastaavan tasoinen lounas vaikkapa Madridissa on huomattavasti kalliimpi, puhumattakaan sitten Suomen hinnoista. Meiltä ei saa menu del diaa puolikkaan viinipullon kanssa hintaan 7,90€, mutta uskallan väittää, että laatutaso meidän menussamme on monin verroin korkeampi kuin halvoissa lounaissa.
Uudistuksia pyynnöstä
La Puerta Verdessä tehtiin joulutauolla pientä remonttia. Seinille tuotiin pehmentäviä elementtejä ja valaisua parannettiin olennaisesti.
-Kuuntelimme asiakkaiden mielipiteitä. Entinen tila koettiin liian kaikuherkäksi, keskustelua isolla porukalla oli vaikea seurata. Akustoimme tilaa seinäpaneeleilla ja muilla elementeillä. Ei kaikua kokonaan saa pois, mutta akustiikka on nyt huomattavasti parempi, Aino Puirava kertoo.
Myös ravintolan kalusteita uusitaan pikkuhiljaa.
-Emme ole vielä löytäneet täydellisiä ravintolatuoleja. Nykyisetkin ovat ihan kivat, mutta etsinnässä on sellaiset, joissa pelkkä istuminen on nautinto.
Myös ruokapuolella on kuunneltu asiakkaiden toiveita.
-Olemme lisänneet gluteenittomia vaihtoehtoja listaamme. Periaatteena pidämme sitä, että mikäli gluteenittomista raaka-aineista saa yhtä hyvää kuin gluteenipitoisista, käytämme niitä. Ruoan rakennetta tai makua emme kuitenkaan esimerkiksi gluteenin varjolla lähde heikentämään. Esimerkiksi alusta saakka listalla ollut Bomba Paella, tehdään nykyään täysin gluteenittomana, se on jopa rapsakampi näin tehtynä, Boman linjaa.
Oma visio kaiken perustana
La Puerta Verdessä asiakkaita kuunnellaan tarkalla korvalla, mutta huutokauppaan ei keittiössä ryhdytä.
-Minun visioni hyvästä ruoasta on se, minkä varassa ruokatuotetta kehitämme.
Se visio on toimiva ja hyväksi havaittu. La Puerta Verde saa jatkuvasti kehuja sosiaalisessa mediassa ja kahvilakeskusteluissa.
-Iso kiitos asiakkaillemme siitä, että ovat suositelleet meitä tuttavilleen. Hyvin moni uusi kävijä kertoo tulevansa juuri tuttavansa suosituksen perusteella. Se on parasta mahdollista palautetta työllemme, ravintoloitsijapariskunta sanoo.
La Puerta Verde löytyy Calle Miquel Cervantesilta. Kun lähtee Fuengirolan kirkkoaukion itäreunalta rantaa kohti, ravintola löytyy vasemmalta. Ravintola on auki ke-la klo 13.30 alkaen iltaan saakka.
Jos tarvetta ammattititaitoiseen hankinnan osaajaan, ottakaa yhteyttä. SARI