Lukuaika: Benalmádenassa iloitaan: uusi kuningaspingviinin poikanen syntyi

Benalmádenassa iloitaan: uusi kuningaspingviinin poikanen syntyi

Benalmádenan Selwo Marina -merieläinpuistossa syntyi jo yhdeksäs pingviininpoikanen.

Vuonna 2002 Benalmádenaan avattu Selwo Marina -merieläinpuisto tunnetaan ennen kaikkea delfiini- ja merileijonaesityksistään. Puistossa elää toki lukuisia muitakin eläimiä, kuten apinoita, käärmeitä, papukaijoja, flamingoja, kilpikonnia sekä tietysti myös eksoottisia kaloja.

Puisto on ainoa laatuaan Espanjan Aurikorannikolla ja koko Andalusiassa.

Elokuun lopulla Benalmádenassa iloittiin, kun jälleen uusi kuningaspingvinin poikanen näki päivänvalon.

Se oli jo yhdeksäs pingviinin syntymä sitten vuoden 2008, jolloin ensimmäinen pikkupingviini tuli maailmaan Selwo Marinassa.

- Mainos -

Mikä nimeksi pikkupingviinille?

Nimeä kuukauden ikäisellä pingviinillä ei vielä ole. Se johtuu osaksi myös siitä, ettei edes sen sukupuolta vielä tiedetä.

Puiston edustajan mukaan syynä on, että pikkunisäkkäällä on ”hyvin suojelevat vanhemmat”. Tämä taas johtuu todennäköisesti siitä, että se syntyi hyvin pienikokoisena eli miltei keskosena.

Kuningaspingviinin lisääntymiskierto poikkeaa muista pingviineistä. Poikasen kehittyminen itsenäiseksi kestää yli vuoden ja kuningaspingviinit pesivätkin kahdesti kolmessa vuodessa.

Kuningaspingviinit eivät rakenna pesää, vaan naaras munii yhden munan, joka painaa noin 310 grammaa, ja jota molemmat puolisot hautovat jalkojensa päällä vuorotellen, yhteensä noin 55 päivää. Kuoriutumisessa kestää 2–3 päivää.

Nuorella poikasella on aluksi vain ohut, ei-vesitiivis ruskea untuva, joten sen vanhemmat suojaavat sitä kuumuudelta ja kylmyydeltä useiden viikkojen ajan. Pingviiniemo ruokkii poikastaan lajista riippuen 50–100 päivää vähentäen ajan mittaan antamansa ruoan määrää.

Pingviinit eivät osaa lentää, mutta niillä on silti hyvin monta tapaa liikkua. Vedessä ne voivat meloa, hyppiä ja polskia ja maalla taapertaa, juosta, pomppia, harppoa tai liukua kelkan tavoin.

Tältä näyttää elokuun lopulla 2023 syntynyt kuningaspingviinin poikanen Benalmádenan merieläinpuistossa Kuva: Selwo Marina.

Elävät yli 30-vuotiaiksi

Pingviinit elävät Selwo Marinan puiston Jääsaarella (espanjaksi Isla de Hielo), joka jäljittelee mahdollisimman hyvin niiden luonnollista elinympäristöä. Esimerkiksi valonmäärää säädellään hyvin tarkasti: kesällä valot ovat himmeimmillään ja talvella kirkkaimmillaan.

Useimmat pingviinilajit ovat alkuperäisessä asuinympäristösään eteläisen lauhkean ilmastovyöhykkeen lintuja. Kuningaspingviinit voivat vankeudessa elää yli 30-vuotiaiksi.

- Mainos -

Benalmádenan pingviinit ovat ainoat tämän lajin lisääntymispopulaatiot Andalusiassa.

Kissamaki on äärimmäisen uhanalainen laji.

Uhanalainen kissamaki synnytti Esteponassa

Selwo Marinan sisarpuisto, Esteponassa sijaitseva Selwo Aventunra kertoo myös iloisista eläinvauvauutisista.

Iso, safarimainen eläinpuisto on suosittu käyntikohde, ja se sijaitsee Marbellasta hitusen matkaa länteen.

Lue myös: Esteponan maalaukselliset maisemat

Puistossa on juuri syntynyt muun muassa erittäin uhanlaisen rengashäntämakin eli kissamakin (lemur catta) poikasia.

Myös valkohäntäpeurat, hirvi- ja antiloopit sekä impalat ovat saaneet lisää jälkikasvua Esteponassa.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...