Aperitiivi Andalusiaan

Edessä vapaa viikonloppu ja jotain tekisi mieli nähdä tai kokea, mutta ei oikein keksi mitä? Tai lähdössä lomalle Aurinkorannikolle, mutta vaikea päättää mitä haluaisi tehdä?

Muun muassa noiden kaltaisissa tilanteissa avuksi saattaa hyvinkin olla Rami Holopaisen tuore kirja Löydä Andalusia.

– Kirjan on tarkoitus toimia innovaattorina, siellä ei ole kohteista täydellisiä tietoja, vaan tarkoitus on antaa ideoita, mitä kaikkea nähtävää Andalusiasta löytyy, ja jokainen voi sitten etsiä netistä lisätietoja kohteesta joka alkaa kiinnostaa, kuvailee Rami Holopainen itse.

Kavereiden tarpeeseen

- Mainos -

Nyt julkaistun oppaan synty juontaa vuosien taakse, ja Holopaisen omaan kaveripiiriin.

– Aloin käymään Aurinkorannikolla vuonna 1992. Viikon mittaisia golf-reissuja tuli tehtyä vähintään sata kappaletta ja kun 10 vuotta sitten jäin eläkkeelle, ostimme asunnon Las Farolasista, Mijasista, hän taustoittaa.

Kirja on jaettu 12 eri aihealueeseen.

– Minulla on todella laaja kaveripiiri ja jossain vaiheessa oltiin tilanteessa, että koko ajan joku oli kyselemässä vinkkejä Aurinkorannikolle, että mitä muuta voisi tehdä kuin vain pelata golfia?

Niinpä ajattelin, että teen kavereille sellaisen perusoppaan, ja niin syntyi 32-sivuinen PDF-tiedosto, jota jakelin kavereille.

Omat kuvat innoittivat

Lopulta Holopainen alkoi miettiä, että tuollainen opas, sopivasti laajennettuna voisi olla hyödyllinen monelle muullekin kuin vain hänen ystäväpiirilleen. Laajemman oppaan runkoa hän alkoi rakentaa oman valokuvaharrastuksensa kautta.

Näyttävät kuvat ja napakan mittaiset tekstit antavat nopeasti helpon yleiskuvan, jonka päälle voi alkaa etsiä lisätietoja jos kohde alkaa kiinnostaa enemmän.

– Minä otan sellaiset 14.000 kuvaa vuodessa. Minulla on siis kuvia aika kattavasti melkein joka paikasta, missä olen täällä vuosien mittaan käynyt. Niiden kautta aloin pohtia, mitä kaikkea oppaaseen kannattaa sisällyttää, Holopainen kertoo.

– Vaikeinta oli hahmottaa miten jaotella eri kohteet, koska Andalusiassa on niin monenlaista nähtävää ja koettavaa. Lopulta päädyin jakamaan oppaan kahteentoista aihealueeseen. Sellaisia ovat mm. Puistot ja puutarhat, Kaupungit ja kylät, Ruoka- ja ravintolakulttuuri, ja niin edelleen.

Myös katutaidetta on esitelty.

- Mainos -

Kaikkiaan 202 sivua sisältävä kirja tarjoaa kattavan pintaraapaisun erityisesti Aurinkorannikon alueen kiinnostaviin kohteisiin. Myös muu Andalusia on edustettuna, mutta ei aivan yhtä kattavasti.

Kirja toimii oivana hakemistona, tai kuten Holopainen itse kuvailee, innovaattorina, josta voi etsiä ideoita pikavisiiteille, päiväreissuille tai miksei pidemmillekin matkoille.

Rami Holopaisen omaan Top3-listaan lähikohteista kuuluvat Caminito del Rey, El Torcal ja Jardín Botánico La Concepciónin jouluvalot.

 

Rami Holopaisen kirjaa Löydä Andalusia voi ostaa myös Fuengirolasta. Myyntipisteitä ovat matkatoimisto Meriatur.com ja golfmyymälä Par1. Kummatkin löytyvät Centro Finlandiasta.

Kuvat kirjasta Löydä Andalusia.

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...