Lukuaika: Andalusiassa sijaitsee katu, joka on Unescon mukaan kaunein Euroopassa – katso kuvat

Andalusiassa sijaitsee katu, joka on Unescon mukaan kaunein Euroopassa – katso kuvat

Pienessä, historiallisessa andalusialaiskaupungissa on kuvattu Game of Thornes -sarjaakin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
San Pedro -katu Osunan kaupungissa Sevillan maakunnassa Andalusiassa on Euroopan kaunein.

Eteläisessä Espanjassa Andalusiassa sijaitsee katu, joka on niin täynnä rikasta historiaa ja arkkitehtonista monimuotoisuutta, että useat kansainväliset elokuvaohjaajatkin ovat valinneet sen kuvauspaikakseen.

Pienehkössä Osunan kaupungissa kulkeva San Pedro -katu on paitsi Espanjan kaunein, myös Euroopan kaunein. Unesco nimesi sen vastikään kaikkien Espanjan 900 000 kadun joukosta koko mantereen kauneimmaksi.

Unesco korosti kadun ainutlaatuista esteettisyyttä, historiaa ja arkkitehttuuria.

Unesco on Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö, jonka tarkoituksena on kasvatuksen, tieteen ja kulttuurin avulla edistää rauhaa ja kansojenvälistä yhteistyötä.

Vajaan 20 000 asukkaan historiallinen Osuna sijaitsee noin 80 kilometrin päässä itään Andalusian pääkaupungista Sevillasta.

Fuengirolasta sinne on noin 1,5 tunnin ajomatka (150 kilometriä).

San Pedro -katu Osunassa, Sevillan maakunnassa Espanjan Andalusiassa.
San Pedro -katu on värikäs ja vivahteikas.

- Mainos -

Andalusian parhaiten säilynyt historiallinen keskusta

Osunalla on Andalusian parhaiten säilynyt historiallinen keskusta, minkä vuoksi se on julistettu taidehistorialliseksi kokonaisuudeksi vuodesta 1967 lähtien.

Osunan alkuperä juontaa juurensa liki kolmentuhannen vuoden taakse, jolloin turdetanit asuivat kaupungissa. Myös roomalaiset jättivät sinne jälkensä, ja itsensä Julius Caesarin uskotaan voittaneen viimeisen taistelunsa vuonna 45 eKr Osunan liepeillä käydyssä Mundon taistelussa.

San Pedro -katu on kuin suurten huviloiden ja palatsien galleria, joka esittelee kulkijoille Espanjassa esiintyneiden arkkitehtonisten tyylisuuntien kehityksen. Tämän vuoksi sitä pidetään kokonaisena arkkitehtuurin ulkoilmamuseona.

Leveä katu kohoaa kaltevasti puolivälissä, ja sen varrella huomiota herättävät talot, joissa on klassisia portteja, voimakkaat vaakunat ja niiden parvekkeiden taiteelliset taokset. Unescon mukaan Calle San Pedro on ”kivestä ja taiteesta tehty monumentti”.

Lue myös: Kippis! Tässä andalusialaiskylässä on eniten baareja per asukas koko Espanjassa

Gomeran markiisin palatsi (Palacio del Marqués de la Gomera) 1700-luvulta sijaitsee Calle San Pedron varrella.
San Pedron katu kohoaa loivasti.

Katu täynnä huviloita ja palatseja

Kadun kruunu on Gomeran markiisin palatsi, ja sen valtava ja vaikuttava julkisivu.

Euroopan kauneimmalla kadulla on muitakin merkittäviä, historiallisia rakennuksia, kuten 1700-luvulla rakennetut Cabildon viljavarasto ja barokkityylinen Cepedan palatsi sekä lähes loputon luettelo hulppeita huviloita ja linnamaisia taloja.

Game of Thrones -sarjaa on kuvattu Osunassa

Kadulla on kuvattu myös elokuvia. Se on valittu kuvauspaikaksi tunnetuille tuotannoille kuten Vicente Arandan Carmen ja Álvaro Beginesin Engaños. Italialainen ohjaaja Franco Zeffirelli valitsi sen eleganssin ja historiansa vuoksi kuvauspaikaksi elokuvalleen kreikkalaisen sopraanon Maria Callasin elämästä.

- Mainos -

Samoin HBO:n maailmanlaajuista hittisarjaa Game Of Thronesia on kuvattu Osunassa, kaupungin hätkätaisteluareenalla (Plaza de Toros) vuonna 2014.

Lue myös: Tässä kylässä on Euroopan paras ilmasto – ja se sijaitsee Aurinkorannikolla

Osunasin kaupungin vauhdikas mainosvideo.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *