Äidin ajatus muutosta Suomeen sai kaapatun brittipojan karkaamaan lahkosta

Marbellasta kuusi vuotta sitten kaapattu Alex Batty, 17, vietti vuosia uskonnollisessa yhteisössä Ranskassa. Suomi oli ratkaisevassa roolissa hänen löytymisessään.

Brittiläinen Alex Batty, 17, aiheutti Euroopan laajuisen kohun, kun hän ilmaantui ihmisen ilmoille yllättäen viime keskiviikkona (13.12.) Lounais-Ranskassa.

Poika oli ilmoitettu kadonneeksi vuonna 2017, jolloin hän lomaili Espanjan Aurinkorannikolla Marbellan Benahavisissa. Hän oli kadotessaan 11-vuotias.

Fuengirola.fi kertoi uskomattomasta tapahtumasta tuoreeltaan torstaina.

Lue myös: Marbellassa kuusi vuotta sitten kadonnut poika löytyi Ranskasta

- Mainos -

Alex asui lahkossa Marokossa ja Ranskassa

Rekka-autoilija poimi keskiviikkona kyytiinsä teinipojan Ranskan maaseudulla Toulousen lähistöllä Revelin alueella. Toulousen kaupunki sijaitsee Lounais-Ranskassa, lähellä Espanjan rajaa.

Poika kertoi kuljettajalle kävelleensä viiden päivän ajan pitkin maaseutua ja yöpyneensä maastossa. Alex oli kertonut rekkakuskille asuneensa eräänlaisessa kiertävässä, uskonnollisessa yhteisössä.

Rekkakuski toimitti teinin viranomaisten huomaan, jolloin pojan henkilöllisyys selvisi.

Toulousen apulaissyyttäjä Antoine Leroy kertoi perjantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Alex oli elänyt äitinsä Melanie Battyn sekä isoisänsä kanssa lahkossa.

Alex oli hyväkuntoinen

Äiti oli menettänyt huoltajuuden jo ennen kuin hän kidnappasi poikansa Espanjassa. Alexin virallisena huoltajana on hänen isoäitinsä Susan.

Hyväkuntoisena löytynyt Alex on kertonut, ettei hän joutunut kokemaan väkivaltaa äitinsä ja isoisänsä kanssa vietettyjen vuosien aikana. Isoisä menehtyi puolisen vuotta sitten.

– Heillä ei ollut yhteyttä todelliseen maailmaan. He uskoivat reinkarnaatioon ja meditaation, apulaissyyttäjä Leroy kertoi perjantaina.

- Mainos -

Yhteisö ei koskaan asunut yhdessä paikassa pitkään ja asui suurissa taloissa yhdessä. Alexin mukaan he kantoivat aurinkopaneeleja mukana matkustaessaan.

Ennen Ranskaa Alex vietti kaksi vuotta Marokossa vastaavanlaisessa lahkossa äitinsä ja isoisänsä kanssa.

Alexin äidin Melanie Battyn uskotaan olevan nyt Suomessa.

Syyttäjä: ”Äiti on mahdollisesti Suomessa”

Lehdistötilaisudessa selvisi myös syy siihen, miksi Alex päätti lopulta karata uskonnollisesta yhteisöstä.

Syyttäjä kertoi, että Alexin äiti oli alkanut suunnitella pojan viemistä Suomeen. Silloin Alex oli päättänyt, että äidin kanssa vietetyn elämäntyylin ”oli loputtava”.

– On mahdollista, että äiti tällä hetkellä on itse asiassa mennyt Suomeen suunnitellusti, Leroy sanoi.

Tutkintaa johtaa Ison-Britannian poliisi. Viranomaiset aikovat suojella teini-ikäistä Alexia valtavalta mediahuomiolta.

Isoäiti helpottunut ja onnellinen

Hänen isoäitinsä julkaisi perjantaina onnellisen tiedotteen tyttärenpoikansa löytymisestä.

– En voi alkaa ilmaista helpotustani ja onneani siitä, että Alex on löydetty turvallisesti ja terveenä, Susan-mummo iloitsi.

- Mainos -

– Puhuin hänen kanssaan eilen illalla ja oli niin hyvä kuulla hänen äänensä ja nähdä hänen kasvonsa taas. En malta odottaa näkeväni hänet, kun tapaamme vihdoin.

Manchesterin seudulta kotoisin olevan Alexin odotetaan palaavan Iso-Britanniaan viikonloppuna.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...