Marbellassa kuusi vuotta sitten kadonnut poika löytyi Ranskasta

11-vuotias brittipoika Alex katosi mystisesti lomallaan Espanjan Aurinkorannikolla 2017. Nyt 17-vuotiaaksi kasvanut poika löytyi yllättäen Lounais-Ranskasta.

Syyskuussa 2017 brittiläinen Alex Batty, 11, vietti lomaa äitinsä ja isoisänsä kanssa Espanjan Aurinkorannikolla, Marbellan Benahavisissa.

Manchesterin liepeiltä Oldhamista kotoisin oleva perhe oli ongelmallinen: tuolloin 37-vuotias Melanie-äiti oli menettänyt poikansa huoltajuuden kotiolojen ongelmien vuoksi, ja Alexin virallinen huoltaja oli itse asiassa hänen isoäitinsä Susan.

Alexin, äidin ja isoisän oli tarkoitus palata kahden viikon lomamatkaltaan Marbellasta takaisin Isoon-Britanniaan, mutta he eivät koskaan palanneet, mikä herätti laajaa huolta ja pitkäaikaisen viranomaisetsinnän.

Alexin pelättiin joutuneen oman äitinsä ja isoisänsä kidnappauksen uhriksi. He olivat kertoneet halustaan lähteä viettämään ”vaihtoehtoista elämäntapaa” ja äiti oli muun muassa puhunut liittymisestä uskonnolliseen lahkoon Marokossa.

- Mainos -

Vuosia kestänyt kansainvälinen etsintäkuulutus ei kuitenkaan johtanut läpimurtoihin.

Rekkakuski otti teinipojan kyytiin

Kunnes koitti joulukuu 2023.

Keskiviikkona 13. joulukuuta rekka-autoilija poimi kyytiinsä teinipojan Ranskan maaseudulla Toulousen lähistöllä Revelin alueella. Toulousen kaupunki sijaitsee Lounais-Ranskassa, lähellä Espanjan rajaa.

Poika kertoi kuljettajalle kävelleensä viiden päivän ajan pitkin maaseutua. Kuljettaja aisti, ettei kaikki ollut kohdallaan, ja hälytti viranomaiset.

Ranskan poliisi otti pojan haltuunsa ja vaikka hänellä ei ollut mitään henkilöllisyystodistusta, Alex kertoi vapaaehtoisesti poliiseille, kuka hän oli.

Syyttäjävirasto on nyt vahvistanut, että kyseessä todella on kuusi vuotta sitten Espanjan Aurinkorannikolta kidnapattu Alex Batty. Poika on hyvässä kunnossa eikä hänessä ole merkkejä epäasiallisesta kohtelusta.

Alex vietti vuosia ”henkisessä yhteisössä”

Tietojen mukaan hän on viettänyt ainakin kaksi vuotta ”henkisessä yhteisössä” syrjäseudulla Ranskan maaseudulla, missä hän oli asunut asuntovaunuissa ja teltoissa.

- Mainos -

BBC:n mukaan Alex oli kertonut rekkakuskille asuneensa eräänlaisessa kiertävässä yhteisössä. Hän ei ollut minkään pakon alainen, mutta hän kertoi kokeneensa äitinsä hieman oudoksi ja päättäneensä, ettei halua tällaista elämää. Hän halusi asettaa omat polkunsa, ja siksi hän päätti lähteä.

Alex Batty, 17,  on nyt sijoitettu Ranskan sosiaalipalvelujen huomaan, kunnes hänet voidaan jälleen yhdistää lailliseen huoltajaansa.

Isoäiti shokissa onnesta

Isoäiti Susan sai jutella Alexin kanssa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen torstaina.

– Olen niin onnellinen. Olen jutellut hänen kanssaan puhelimessa ja hän on kunnossa, Susan iloitsi.

– Tämä oli todellinen shokki!

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuva Manchesterin poliisi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...