Lukuaika: Suomalaista Rock n’ Rollin mallia Aurinkorannikolla

Suomalaista Rock n’ Rollin mallia Aurinkorannikolla

Tällä viikolla on Aurinkorannikolla tilaisuus nähdä härmäläinen rockshow sieltä energisemmästä päästä, kun helsinkiläinen The Empire Strikes saapuu kiertueelle Espanjaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
The Empire Strikesia tituleerataan Suomen ruotsalaisimman kuuloisena bändinä. Nimitys ei ole mikään ihme, esimerkiksi sellaisten svenskipumppujen kuin The Hellacopters ja Backyard Babies hengenheimolaisuus kuuluu bändin soundissa. (Kuva: Mika Jussila)

The Empire Strikes on vuonna 2013 Helsingissä perustettu yhtye, joka tarjoilee suoraviivaista mutta melodista Rock n’ Rollia. Tämän vuoden tammikuussa bändi julkaisi neljännen pitkäsoittonsa, joka kantaa nimeä Motell Scandinavia.

Kyseessä on tiukka 10 biisin paketti, joka on jo muutamassa viikossa ehtinyt saada hyvän vastaanoton siellä tärkeimmällä osastolla, eli yleisön keskuudessa.

Levyjulkkarikeikan The Empire Strikes soitti Helsingissä, On The Rocksissa 8. helmikuuta, ja senkin perusteella levy on löytänyt yleisönsä.

On The Rocksin levyjulkkarikeikalla meno oli kuin moukarihäkissä. (Kuva: Mika Jussila)

- Mainos -

– Aikaisemminkin olemme soittaneet yksittäisiä biisejä keikoilla, mutta nyt vedimme koko levyn, ja kaikki biisit tuntuivat toimivan erittäin hyvin myös livenä, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Tommi Tuoriniemi Fuengirola.fi:lle.

Heti seuraavana, helsinkiläisten jälkeen, The Empire Strikesin tuoreen livekunnon pääsee kokemaan Aurinkorannikon rockkansa. Keskiviikkona 14.2. yhtye keikkailee Málagassa, Velvet Clubissa. Torstaina vuorossa on Jerez de la Frontera Cádizin maakunnassa ja perjantaina ollaan taas Aurinkorannikolla, Esteponan Louie Louiessa.

Kaikkiaan The Empire Strikesin Espanjan kiertueeseen kuuluu viisi keikkaa, sillä mainittujen jälkeen bändi suuntaa Baskimaahan Gasteiziin ja lopuksi Madridiin.

Mutta mikä ihme vetää yhtyeen nimenomaan Espanjaan?

– Se juontaa juurensa vuoteen 2016, jolloin baskimaassa yksi sikäläinen podcast alkoi säännöllisesti nostaa bändiämme esiin, Tuoriniemi kertoo.

– Sitä myötä granadalaislähtöinen ohjelmatoimisto innostui myymään meille keikkoja tänne, ja nehän sujuivat mainiosti. Viimeiset kaksi levyämme onkin sitten julkaistu madridilaisen levy-yhtiön kautta.

Tuoriniemi kehuu espanjalaista keikkayleisöä erinomaiseksi.

– Rock-skene tuntuu olevan siellä erittäin voimissaan, ja yleisö on suorastaan villinä keikoilla. Mikä sopii tietysti meille erinomaisesti, koska tykkäämme itsekin ns. vetää täysillä.

- Mainos -

Täyttä paahtoa mies lupaa myös tämän viikon keikoille.

– Luvassa on hyvää musaa, tiukkoja settejä ja hämmentäviä välispiikkejä kahden viikon espanjanopinnoilla. Yleisö saa rahalleen varmasti vastinetta, sillä me tulemme sinne töihin, emme lomalle, Tommi Tuoriniemi vakuuttaa.

The Empire Strikesin tuorein sinkkulohkaisu on uudelta levyltä Motell Scandinavia löytyvä kappale Children Of The Sun.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *