Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 7.5.2019

Malagan ja Sevillan välistä junayhteyttä pyritään nopeuttamaan noin 20 minuutilla uuden infrahankeen myötä. Valmista pitäisi tulla 2021 ja suunniteltu budjetti on noin 15 miljoonaa.

Kommentti: Suosittelemme kohtalaista skeptisyyttä kaikissa suuremmissa infrahankkeissa jossa mainitaan aikatauluja.

– Espanjan kalleimmat asuntojen neliöhinnat löytyvät tällä hetkellä Madridin Chamberin ja Salamancan alueelta. Kyseisillä alueilla keskimääräinen neliöhinta ylittää 7 tuhatta euroa.

– Espanjassa on tällä hetkellä meneillään eräänlainen rakennusbuumi, joka johtunee totta kai parantuneesta taloudellisesta tilanteesta, mutta myös neliöhintojen keskimääräisestä noususta. Pikkurahalla ei uusia lähiöitä kuitenkaan rakenneta, vaan esimerkiksi Madridin kupeeseen suunnitellun uuden lähiön budjetti on noin 3 miljardia euroa.

- Mainos -

Andalucian alueella on erinomaisesti hoidetut rannat ja satamat, jos espanjalaisia artikkeleita on asiassa uskominen. Asiaa mitataan myöntämällä ns. sinisiä lippuja, jotka ovat tunnustus hyvin hoidetusta rannasta tai satamasta. Andalucian alueelle niitä myönnettiin 96 kappaletta ja piikkipaikkaa pitää hallussaan Sevilla 150 lipun saaliilla. Hännänhuipuksi jäi Madrid yhdellä lipulla.

Kommentti: Ottaen huomioon Madridin maantieteen en ole kovinkaan yllättynyt, ettei alue menesty em. mittauksissa.

– Mijaksen alueella poliisi on pidättänyt 36-vuotiaan miehen joka oli murtautunut paikalliselle kuntosalille. Saaliiksi mies oli saanut käteistä rahaa ja polkupyörän.

– Pääministeri Sanchezin laskelmat Espanjan talouden tulevaisuudesta eivät vakuuta Brysselissä. EU:n laskelmat päätyvät eri lopputulokseen kuin Sanchezin visio, joten odotettavissa voi olla nokkapokkaa lähikuukausina Espanjan tulevan hallituksen kanssa siitä, miten valtion taloutta tulisi hoitaa.

Kommentti: Asia on ongelmallinen, sillä Espanjalla ei ole edes hallitusta, ja valtion budjetti oli monelle puolueelle vaaliteema. Jos ja kun hallitus joskus saadaan kasaan, joutunee se heti ongelmiin Brysselin kanssa. Näin ollen puolue tai puolueet jotka osallistuvat Psoen kanssa jonkinlaiseen poliittisen yhteistyöhön, joutunevat joka tapauksessa ongelmiin myös Brysselin kanssa. Näin ollen ongelmia on siis luvassa sisä- ja ulkopuolella, joten hallitusvastuu ei välttämättä ole tällä hetkellä mitenkään erityisen houkutteleva.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

- Mainos -

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...