Lukuaika: 1 400 juoksijaa täyttää Fuengirolan kadut – liikenne seis sunnuntaina

1 400 juoksijaa täyttää Fuengirolan kadut – liikenne seis sunnuntaina

Fuengirolan ennätysmäisen suuri puolimaraton sekoittaa liikennettä koko sunnuntain aamupäivän suomalaiskaupungin rantamaisemissa.

Kuudes Fuengirolan puolimaraton (Media Maratón Fuengirola) juostaan sunnuntaina 12.11. Espanjan Aurinkorannikolla.

Iso kuntoilutapahtuma vaikuttaa Fuengirolan liikenteeseen koko sunnuntaiaamupäivän ajan klo 9.30-13, jolloin Paseo Maritimo -rantakadun ja Los Bolichesin alueen kadut Torreblancaan saakka ovat suljettuina kaikelta autolikenteeltä.

Myös julkinen liikenne on seis juoksutapahtuman ajan.

Tapahtumassa juostaan kaksi reittiä: 5 km sekä puolimaraton 21 km.

- Mainos -

Reitti alkaa Fuengirolan tunnetulta messualueelta ja kulkee pitkin Paseo Marítimoa sekä Héroes de Baleris ja Jesús Santos Rein -katuja Los Bolichesista Torreblancan liikenneympyrään asti.

Lue myös: Fuengirolan puolimaraton juostaan jälleen marraskuussa

Fuengirolan maratonreitti (merkitty paksulla oranssilla) sunnuntaina 12.11.23.

Klo 13 jälkeen kadut taas aukeavat

Fuengirolan kaupunki tiedottaa, että reitin varrelta ja liepeiltä kaikki liikenne suljetaan kello 9.30-13 välisenä aikana, jotta juoksijoiden turvallisuus voidaan turvata tapahtuman aikana.

Lisäksi pormestari on ilmoittanut, että kaupunkiliikenne ei ole toiminnassa klo 9.30-13.00, ”koska kilpailun aikana teillä on mahdotonta liikkua”.

Sunnuntaina klo 13.00 alkaen liikenne ja kaikki palaavat normaaliksi.

Apuna on iso, yli 150 hengen joukko vapaaehtoisia, pelastuspalvelu ja Fuengirolan paikallispoliisi (Policía Local).

Luvassa on iloista karnevaalimeininkiä ja kuntoilun juhlaa: reitin varrella on muun muassa puhallinorkesteri rytmittämässä juoksujalkoja ja musiikkia on myös virkistyspisteillä.

Maalialueella on arvonta, jossa on paikallisten yritysten lahjoittamia hienoja palkintoja yhteisarvoltaan yli 3 600 euroa.

Fuengirolan kaupungin virallinen ohjeistus puolimaratonille.

- Mainos -

Ennätysmäärä juoksijoita ja vapaaehtoisia

Kaikesta on pyritty huolehtimaan: esimerkiksi juoksijoiden jälkikasvulle on varattu leikkikeskus, missä lapset voivat viihtyä sillä aikaa, kun vanhemmat viilettävät kadulla.

Fuengirolan kaupunki toivookin, että mahdollisimman moni kynnelle kykenevä asukas ja vierailija tulee nauttimaan historian suurimman juoksutapahtuman tunnelmasta ja kannustamaan juoksijoita sunnuntaina.

Kuudetta kertaa järjestettävä puolimaraton rikkoo tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksensä niin rekisteröityneiden juoksijoiden, vapaaehtoisten kuin naisosallistujien määrässä.

Mukaan on ilmoittautunut 1 400 juoksijaa, joista 401 on naisia ​​(30 %). 300 juoksijaa on ilmoittautunut 5 kilometrin matkalle ja 1 100 puolestaan 21 kilometrin puolimaratonille.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...