Lukuaika: Altaan pohjassa Picasson aito piirros – tältä näyttää Espanjan flamencolegendan miljoonavilla Marbellassa

Altaan pohjassa Picasson aito piirros – tältä näyttää Espanjan flamencolegendan miljoonavilla Marbellassa

Nyt on glamouria ja ökyä! Espanjan kuuluisimman flamencotaiteilijan Antonio ”El Bailarin” Ruiz Solerin entinen huvila Espanjan Aurinkorannikolla on myynnissä.

Flamenco on espanjalaisille rakas kansallistanssi – ja sen taitajat arvostettuja kuuluisuuksia.

Yksi maan suurimmista flamencolegendoista on elokuvatähtenäkin loistanut Antonio Ruiz Soler, lempinimeltään El Bailarin eli tanssija. Andalusian itsehallintoalueen pääkaupungissa Sevillassa vuonna 1921 syntynyt taiteilija menehtyi 74-vuotiaana Madridissa vuonna 1996.

Upean uran tehnyt Antonio keräsi myös runsaan omaisuuden, ja hän viihtyi Espanjan Aurinkorannikolla huikessa huvilassaan. Marbellan rannalla sijaitsevan luksusvillan nimi on El Martinete, joka viittaa flamencotähden luomaan kuuluisaan tanssimuotoon.

Voit katsoa hulppean rantahuvilan videoesittelyn tämän artikkelin lopusta.

- Mainos -

KATSO videolta Antonio Ruiz Solerin tulisesti tulkitsemaa flamencoa Rondan sillalta 1952:

Yksi vanhimmista flamencon muodoista on nimeltään Martinetes, joka tarkoittaa vasaraa. Se juontaa juurensa vanhoihin seppien lauluihin, joiden rytmi perustuu vasaran lyömiseen alasimeen.

Martinete-tyylisessä flamencotanssissa on ”suuri dramaattinen voima”.

Antonio loi Martineten ensimmäisen kerran tanssiksi 1950-luvulla. Hänet tunnettiin tyylikkyydestään ja tarkkuudestaan sekä lattiaan iskevien jalkojensa voimakkuudesta, joka on tanssin tunnusmerkki.

El Martinete -huvila sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Marbellassa, Espanjan Aurinkorannikolla. Tyylistä tulee mieleen Hollywoodin ja Malibn ökyvillat Kaliforniassa.

Pablo Picasso piirsi Antoniosta kuvan

Yksi El Bailarin -tanssijan suurista ihailijoista oli maailmankuulu espanjalainen kuvataiteilija Pablo Picasso (1881-1973).

Málagalaisysyntyinen mestari piirsi yhden villin illan aikana Antoniosta kuvan, joka päätyi lopulta flamencomiljonäärin uima-altaan pohjaan Marbellassa!

Pablo Picasso kuvattuna vuonna 1962.

Tarinan mukaan Picasso oli lokakuussa 1961 seuraamassa yhtä Antonion ikimuistoisinta esitystä Espanjassa.

- Mainos -

”Taidemaalari oli niin iloinen, että hän hyppäsi heidät erottavan pöydän yli, auttoi häntä yhdellä kädellä, alkoi tanssia rumbaa Antonion kanssa, kaatui polvilleen, suuteli häntä poskelle ja sitten nousi ylös, tarttui kynään, piirsi muotokuvan tanssijasta ja omisti sen hänelle.”

Piirroksen nimi on La Danza.

La Danza -uima-allas sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Marbellassa, flamencokuuluisuus Antonio Ruiz Solerin entisessä luksushuvilassa.

 

Uima-altaan pohjassa on La Danza -piirros, Pablo Picasson nimikirjoitus, päivämäärä sekä ylimpänä omistuskirjoitus Para Antonio (Antoniolle).

Antonio rakasti piirustusta ja antoi kopioida sen laatoille, jotka asetettiin hänen Marbellan-huvilansa uima-altaan pohjalle, missä se on säilynyt tähän päivään asti.

Picasson nimikirjoituksen lisäksi La Danza -altaan pohjassa on päivämäärä 29.10.61.

Picasson alkuperäinen piirros La Danza on Museo Nacional del Teatrossa Almagrossa, Espanjassa.

Huvilan yleiset tilat ovat hulppeat ja ylelliset. Näillä lattioilla ovat juhlineet monet Hollywood-tähdetkin kuten Ava Gardner ja Vivien Leigh.

Sisäkylpylä, yli 2 000 asuinneliötä

El Martinete -kiinteistö sijiatsee 4 000 neliömetrin rantatontilla Marbellassa, välkehtivän Välimeren vierellä.

Hienolle hiekkarannalle kuljetaan yksityisen portin kautta. Huvilassa on kookas, korotettu aurinkoterassi, joka tarjoaa upean näköalan merelle, ja puutarhamaisella tontilla riittää tilaa suurille juhlille ja muille tapahtumille.

- Mainos -

Itse huvila on kooltaan  yli 2 000 neliömetriä. Oleskelutilat ovat väljät ja ylelliset.

Kiinteistössä voi majoittua mukavasti jopa kuusitoista yöpyjää. Päähuvilassa on viisi prameaa makuuhuonetta ja kiinteistön kahdessa vierastalossa neljä muuta makuuhuonetta.

Tietenkin huvilassa on oma kylpylä- ja viihdekeskus, missä on sisäuima-allas, kuntosalilaitteet ja sauna, täysi baarikeittiö, kotiteatteri, suuri tapahtumatila, sikarilounge ja viinikellari.

Huvilan päämakuuhuone, Andalucia-sviitiksi ristitty makuupyhättö on pramea ja kooltaan 120 neliötä.
Kylpylä- ja viihdekeskuksessa on mm. mittava sisäuima-allas.

Hintapyyntö ainakin 15 miljoonaa

Kun Antonio ”El Bailarin” Ruiz Soler asui huvilassa, siellä pidettiin Hollywood-kerman kera huikeita glamour-juhlia. Villassa ovat viihtyneet muun muassa aikansa kuuluisat näyttelijätähdet Vivien Leigh, Ava Gardner ja Gina Lollobbrigida.

Villan kaikkiin neljään kerrokseen pääsee hissillä aina maan alla sijaitsevasta kylpylästä tilavalle kattoterassille asti.

Porealtaalla ja oleskelutiloilla varustettu kattoterassi on ihanteellinen yksityiseen auringonottoon ja rentoutumiseen. Hiljattain uusitulla näköalaterassilla on myös täysi ulkokeittiö grilleineen.

Huvila on myynnissä, ja sen pyyntihinnaksi on arvioitu ”ainakin noin 15 miljoonaa euroa”.

Kiinteistönvälittäjät tosin huomauttavat, että näin ainutkertaisen ja historiallisestikin merkittävän kohteen hinta voi elää tarjonnan ja ostajan mukaan – tarkkaa pyyntihintaa ei siksi ole määritelty minnekään.

KATSO videoesittely villasta:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...