Yhteisiberialaista kulttuurivaihtoa

Suomelan teatteri on tehnyt merkittävää yhteisiberialaista ulkosuomalaisten kulttuuritoimintaa. Kotipesä on Fuengirolassa, vierailuja on tehty Costa Blancalle, Kanarialle ja kuluneella viikolla myös Portugaliin.

Tuntematon sotilas on koskettanut monia ulkosuomalaisia. Tarina kertoo, että Portugalissa yleisö oli harvinaisen liikuttunutta nähtyään Suomelan teatterin esityksen.

On yleisö ottanut Tuntemattoman hienosti vastaan Aurinkorannikollakin, mutta Portugalin suomalaisille kokemus oli varmasti vielä ainutkertaisempi. Meillä täällä Fuengirolassa ja lähiympäristössä suomalaista kulttuuria on tarjolla niin paljon, että emme ehkä aina osaa arvostaa riittävästi sitä työtä, mitä Suomelan teatteri, Fugesingers, Seita & Friends ja kaikki muut esittävää taidetta harjoittavat suomalaisryhmät tekevät. Se on meille jokapäiväistä.

Oma kulttuuri on kansallisuuden vahvin piirre. Sillä missä rajat kulkevat ja missä poliittisia päätöksiä tehdään ei ole kansallisen identiteetin kanssa ollenkaan niin paljon tekemistä kuin kulttuurilla. Espanjan Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten näyttelemä Tuntematon sotilas Potugalin Portimãossa paikalliselle suomalaisyleisölle kertoo siitä, että juuret tunnetaan. Toiminta on positiivisella tavalla isänmaallista.

- Mainos -

Alikersantti Rokkaa näyttelevä teatteriryhmän vetäjä Paavo Ässämäki vihjaa jo seuraavista Tuntemattoman matkaprojekteista. Korsuissa kuiskaillaan, että Ässäpaavo saattaa johtaa joukkonsa valtameren toiselle puolelle. Hienoa olisi, jos upea Tuntematon sotilas pääsisi esiin myös lännen lokarien kotimailla.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...