Vuoden ensimmäiset sateet saapuvat Aurinkorannikolle

Sääennuste povaa sadepisaroita torstaille.

Poutainen ja lämmin sää on hellinyt Espanjan Aurinkorannikkoa vuodenvaihteessa.

Uuttavuotta saatiin viettää miellyttävän lempeissä lämpötiloissa, kun elohopea kipusi pariinkymmeneen asteeseen. Samaan aikaan Suomessa on paleltu kireiden pakkasten kourissa: pakkasta on ollut eteläistä Suomea myöten pitkälti kaksikymmentä miinusastetta ja pohjoisemmassa on mitattu reilusti yli 30 asteenkin lukemia.

Espanjan ilmatieteen laitos Aemet ennustaa, että Aurinkorannikolla aurinko väistyy hetkeksi sadepilvien tieltä. Kuivuuden keskellä sade on nykyisin tervetullutta, mutta kovin pitkäksi aikaa ei vesipisaroista nytkään saada nauttia.

Ennusteen mukaan vuoden 2024 ensimmäisten sateiden saapumista odotetaan torstaille 4. tammikuuta. Aktiivinen kylmärintama vaikuttaa suureen osaan Andalusiassa. Sateita on luvassa varsinkin torstaina puolen päivän jälkeen. Rintama saapuu lännestä.

- Mainos -

Lue myös: Talvipäivänseisaus on vuoden lyhyin päivä – Aurinkorannikolla valoisaa silti yli 9 tuntia

Esimerkiksi Marbellan, Esteponan ja Casaresin kunnissa sateen todennäköisyys kello kahdentoista jälkeen aamulla on sataprosenttinen.

Vettä ja tuulta luvassa Fuengirolassa myös perjantaina

Fuengirolaan sadetta povataan illemmalla ja vettä ripsottelee vielä perjantaiaamunakin 5.1. Myös tuulet voimistuvat.

Yölmpötilat laskevat myös viikonlopulta, ja rannikkoalueilla lämpötila on öisin 7-9 astetta ja vuoristokaupungeissa, kuten Mijasissa, jopa vain 2 astetta.

Päivisin on kuitenkin yhä lämpöistä ja auringossa elohopeaa nousee 18-20 asteen tietämille laajalti. Viikonlopusta on tulossa aurinkoinen.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...