Vinkit bussilla kulkemiseen Aurinkorannikolla

Kokosimme tämänhetkisen tilanteen mukaan tietopaketin siitä, miten Fuengirolassa, Benalmádenassa ja Torremolinosissa matkustetaan busseilla.

Paikallisbusseilla matkustaminen herättää paljon kysymyksiä ja aiheuttaa toisinaan myös turhautumista. Joka kaupungissa tuntuu olevan omat menetelmänsä, eikä ajantasaisen tiedon löytäminen ole aina helppoa.

Mitä bussilippu maksaa?

Fuengirolan sisäisissä busseissa normaalilipun hinta on 1,15 €. Fuengirolassa eläkeläiset, joilla on Fuengirolan kaupungin myöntämä eläkeläiskortti, voivat ostaa kuljettajalta myös 0,50 €:n hintaisen eläkeläislipun.

Benalmádenan sisäisissä busseissa normaalilipun hinta on 1,55 € ja Torremolinosissa 1,30 €. Kaikissa busseissa lipun voi ostaa käteisellä suoraan kuljettajalta, mutta yli kymmenen euron suuruisia seteleitä ei hyväksytä.

- Mainos -

Benalmádenassa ja Torremolinosissa sekä opiskelijat että eläkeläiset voivat hakea itselleen oikeutta etuhintaiseen Bono Bus -sarjalippuun. Esimerkiksi eläkeläislipun hakua varten vaaditaan passikuvat, kopio henkilöllisyystodistuksesta, todistus kaupungin asukkaaksi kirjautumisesta (empadronamiento) sekä tosite ansaitusta kuukausittaisesta eläkkeestä.

Eläkeläisetu voidaan myöntää vain eläkeläisille, joiden eläke ei ylitä Espanjan minimipalkkaa, joten kaikki eläkeläiset eivät ole oikeutettuja etuun.

Vaadittavien tositteiden kanssa tulee Torremolinosissa asioida kaupungintalolla ja Benalmádenassa linjoja operoivan Portillon lipunmyyntipisteessä, joka sijaitsee Benalmádenan turistitoimiston naapurissa Plaza Sol y Marilla, lähellä Benalmádenan satamaa.

Voinko ostaa sarjalipun?

Lisäksi Portillon lipunmyyntipisteistä voi myös hankkia tavallisen kymmenen matkan leimattavan Bono Bus -sarjalipun, jolla maksettaessa yksittäisen matkan hinta on huomattavasti edullisempi kuin kertalipun hinta.

Benalmádenan lisäksi Portillon lipunmyyntipiste palvelee esimerkiksi Torremolinosissa ja Fuengirolan linja-autoasemien yhteydessä. Bono Bus -lipun voi hankkia myös tupakkakaupasta, ja se käy vain kaupungin sisäiseen liikenteeseen.

Kaupungista toiseen matkatessa lippujen hinnat ovat korkeammat kuin kaupungin sisäisessä liikenteessä. Tosin silloinkin matka taittuu kohtuuhintaan, sillä esimerkiksi Fuengirolasta Benalmádenaan ja Torremolinosiin pääsee 1,65 eurolla ja Fuengirolasta Mijasin kylään 1,55 eurolla.

Näitä matkojakin varten voi hankkia erillisen Málagan alueen ladattavan matkakortin (consorcio de transporte), jota voi paikallisbussien lisäksi käyttää myös lähijunissa. Näitä matkakortteja myy ja lataa Fuengirolassa ainoastaan Tabacos Alonso -tupakkakauppa osoitteessa Camino de Coin 1. Benalmádenassa korttia voi ladata Portillon lipunmyyntipisteessä.

- Mainos -

Millä bussilla mihinkin?

Fuengirolan sisäisiin bussilinjoihin ja niiden reittikarttaan voi tutustua osoitteessa tufuengirola.com. Sivusto on espanjaksi, englanniksi ja suomeksi. Fuengirolan sisäistä bussilinjastoa täydennettiin kesällä uudella 6-linjalla, jonka reitti kulkee Torreblancan ja Los Bolichesin väliä.

Benalmádenan sisäinen bussilinja on numero M-103, ja Torremolinosissa liikennöivät linjat 1 ja 2. Reittikarttoihin ja aikatauluihin voi tutustua osoitteessa urbanosdebenalmadena.com sekä urbanosdetorremolinos.com.

Fuengirolan, Benalmádenan ja Torremolinosin sisäisten bussilinjojen lisäksi kaupunkien väliä liikennöi linja M-120, joka lähtee Fuengirolasta Torremolinosiin päin ja Torremolinosista Fuengirolaan päin noin puolentunnin välein.

Muita lähialueen linjoja ovat esimerkiksi 113 ja M-113 välillä Fuengirola–Málaga, 119 ja M-119 välillä Fuengirola–Calahonda, 122 ja M-122 välillä Fuengirola–Mijasin kylä, 127 ja M-127 välillä Fuengirola–Las Lagunas, 060 ja L-60 välillä Fuengirola–Marbella sekä 220 ja M-220 välillä Fuengirola–Marbella.

Marena Ahonen

 

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...