Lukuaika: Vesa Uusi-Kilponen: ”Ilen show näyttää herätyskokoukselta”

Vesa Uusi-Kilponen: ”Ilen show näyttää herätyskokoukselta”

Vesa Uusi-Kilponen kehuu kolumnissaan kansantaiteilija Ilkka Vainion positiivista showmeininkiä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Ile ei ylenkatso ketään, Ile on ilmiö, kuin herätysliikkeen ylipappi, joka kulkee itsevarmana ja levittää mantraansa kaikille, ikään, varallisuuteen, sukupuoleen tai keskinkertaisuuteen katsomatta.

Hän on mies, joka kunnioittaa kuulijakuntaansa, liikkuu pää pystyssä pitkin askelin, tukka vesikampauksella taakse taitettuna, juhlapuku päällä, kravatti kaulassa ja buutsit jaloissa, toisin kuin moni muu artisti ”crocseineen”.

Hän on mestari, koko kansan Ile, jota isänsä Juha ”Junnu” Vainio varmasti katsoo ylpeänä pilven päältä yhdessä Jope Ruonansuun, Kari Tapion ja Irwinin kanssa.

- Mainos -

Ilon ihmisenä hän taitavasti taittaa melankoliankin päinvastaiseksi, tuoden toivon kipinän tähän suomalaiseen kansantautiin.

Ulkopuolisesta, vaikka vain ohikulkevasta espanjalaisesta, varmasti tuo Ilen show näyttää herätyskokoukselta, jossa ihmiset hurraavat kädet koholla ja anovat yhteiskuvaan.

Tuo mies on kuitenkin Ilkka ”Ile” Vainio, Juha ”Watt” Vainion poika, kansantaiteilija, joka häpeilemättä kehuu itseään ja show’taan, toki ansaitusti.

Kuuntelija on kaikkien ystävä, hän jaksaa kiireen keskelläkin pysähtyä huomaamaan ja luomaan hyvää mieltä. Ilestä on helppo pitää. Pitkää ikää hänen viihdytyslinjalleen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *