Verovelkainen laulajatähti vei Fuengirolan-kodistaan ovet ja hanatkin

Espanjalainen kohujulkkis Isabel Pantoja joutui myymään asuntonsa Fuengirolassa miljoonavelkojensa vuoksi. Halvalla meni!

Andalusialaissyntyinen Isabel Pantoja, 67, on yksi Espanjan tunnetuimmista artisteista ja julkisuuden henkilöistä. Espanjalaiset ovat seuranneet hänen yksityiselämänsä käänteitä vuosikymmenten ajan.

Vuonna 1983 Isabel avioitui tunnetun härkätaistelija Paquirrin kanssa, joka menehtyi traagisesti härkätaisteluareenalla vain reilun vuoden päästä häistä 1984. Kauniista Isabelista tuli koko ”Espanjan leski”, jota media ja kansa seurasivat herkeämättä.

Myös Isabelin lapset, poika Kiko Rivera, 39, ja adopiotytär Isa Pantoja, 28, ovat julkkiksia ja tunnettuja tv-kasvoja Espanjassa.

Isabelin miesystävä oli Marbellan rötöspormestari

Sevillassa syntynyt Pantoja on ollut otsikoissa myös talousrikostensa vuoksi.

- Mainos -

Espanjan poliisi pidätti Pantojan huhtikuussa 2013. Hänen väitetään olleen rikoskumppani entiselle poikaystävälleen Julián Muñozille, jota syytettiin rahanpesusta ja lahjonnasta hänen ollessaan Marbellan pormestari.

Pantoja todettiin syylliseksi ja tuomittiin 24 kuukauden vankeuteen. Lopulta hän teki sopimuksen ja suostui maksamaan lähes neljän miljoonan euron velat ja näytti välttävän vankilaan.

Tapauksessa koettiin uusi käänne 2014, kun valamiehistö epäsi Pantojan pyynnön Málagassa ja määräsi laulajatähden vankeustuomion sittenkin oitis toimeenpantavaksi.

Pantoja joutui yli vuodeksi vankilaan

Oikeudenkäynti ja Pantojan myöhempi vangitseminen uutisoitiin laajasti Espanjan ja Latinalaisen Amerikan tiedotusvälineissä, ja siitä tuli valtava kansainvälinen uutinen.

Isabel Pantoja istui kaltereiden takana lopulta vain noin 15 kuukautta, ja hänet vapautettiin vankeudesta 10. helmikuuta 2016.

Joutui myymään alihintaan kattohuoneistonsa

Laulajalla on kuitenkin yhä raskas taloudellinen velka hoidettavanaan.

Espanjalaismedioiden mukaan Pantojan velkasumma on tarkalleen ottaen 4 214 080,14 euroa. Hän on velkaa pankille 2 700 000 euroa, valtiovarainministeriölle 1 100 000 euroa, verottajalle 75 263 euroa sekä muita yksityisiä velkoja 338 816,16 euroa .

- Mainos -

Hän on joutunut realisoimaan omaisuuttaan velkojensa maksuun.

Lue myös: Isabel Pantoja myy luksusasuntoaan Fuengirolasta

Isabel Pantojan Fuengirolan-kattohuoneiston terassia.

Viimeisimpänä Pantoja myi Fuengirolassa sijaitsevan kattohuoneistonsa.

Pantoja osti kattohuoneiston vuonna 2000 ja hankki samalla sen viereisen huoneiston ja yhdisti ne hulppeaksi yli 200 neliön terassikodiksi. Tähden Fuengirolan-kodissa on neljä makuuhuonetta, neljä kylpyhuonetta ja lasitettu terassi.

Se sijaitsee ”80 metrin päässä rannalta” keskeisellä paikalla Fuengirolassa.

Nyt Pantoja on myynyt asunnon. Lopullisesta kauppahinnasta on erilaisia tietoja mediassa: hintahaitari ulottuu 200 000 eurosta 550 000 euroon.

Kattohuoneiston lähtöhinta oli liki miljoona euroa, mutta tähtitieteellistä lukua jouduttiin pienentämään myynnin mahdottomuuden vuoksi. Useiden hinnantarkistusten jälkeen Pantoja joutui tyytymään paljon halvempaan hintaan kuin hän halusi.

- Mainos -

Kosolti kiinteistöjä Sevillassa ja muualla Espanjassa

Kestotähden Fuengirolan-koti oli myynnissä yli kolmen vuoden ajan.

Kun kattohuoneisto lopulta meni kaupaksi, verovelkainen tähti vei Aurinkorannikon-kodistaan ns. tuhkatkin pesästä.

Medialähteiden mukaan Pantoja otti asunnosta mukaansa pesualtaat, ovet ja jopa saranatkin.

Pantojalla on runsaasti muitakin kiinteistöjä.

Hän omistaa synnyinkaupungissaan Sevillassa kaksi asuntoa. Toinen niistä sijaitsee Los Remediosin kaupunginosassa ja arvoltaan runsaat 400 000 euroa, toinen sijaitsee El Tardónissa.

Lisäksi hänellä on upea miljoonan euron huvila El Rocíossa, kuuluisassa kylässä Huelvan maakunnassa sekä hulppea 10 miljoonan euron finca eli maalaistalo Cantorassa, jonka hän peri edesmenneeltä aviomieheltään, härkätaistelija Paquirrilta.

Isabel Pantoja juhlistaa 50-vuotista taiteilijauraansa 2024 mittavalla konserttikiertueella.

Artikkelin kirjoittaja

Jari Peltomäki
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...