Lukuaika: Varo tätä peltipoliisia Andalusiassa: räpsäyttää eniten sakkoja koko Espanjassa

Varo tätä peltipoliisia Andalusiassa: räpsäyttää eniten sakkoja koko Espanjassa

Läntisessä Andalusiassa sijaitseva tomera peltipoliisi tuotti vuodessa liki 80 000 sakkoa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Tutkasta varoittava liikennemerkki ennen tunnelia Espanjassa.

Espanjan liikennevirasto DGT on taas jakanut mielenkiintoista tietoa tieliikenteestä – ja etenkin tienvarsikameroista eli suomalaisittain ”peltipoliiseista”.

Kaikkiaan Espanjassa on 2 941 tienvarsitutkakameraa. Niistä selvästi tuottoisin sijaitsee Andalusiassa, eteläisessä Espanjassa. Kyseinen peltipoliisi räpsähtää päivässä keskimäärin 217 sakon verran.

Suurin osa maan kameroista on kiinteitä, jotka tarkkailevat ylinopeutta ajavia ajoneuvoja. Lisäksi osa kameroista on suunnattu paljastamaan liikennevaloja noudattamattomia kuskeja sekä pienempi osa etsii autoilijoita, jotka eivät käytä turvavyötä tai käyttävät laittomasti matkapuhelinta ajon aikana.

Lue myös: Lähes kolme miljoonaa sakkoa peltipoliiseilta

Tämän Valdeinfiernon tunnelin kamera on Andalusian ja koko Espanjan tuottoisin.

- Mainos -

Peltipoliisi iskee tunnelin luona Cádizin maakunnassa

Andalusian ja koko Espajan tuottoisin peltipoliisi sijaitsee Cadizin maakunnassa, tiellä A-381 kohdassa 74,7 kilometriä.

Kyseessä on Jerezin ja Los Barriosin välinen tieosuus Valdeinfiernon tunnelin liittymän luona Los Barriosin kunnassa, jossa suurin nopeusrajoitus on 80 km/h.

Autoilijoiden mukaan nopeusrajoitus laskee juuri tunnelin luona satasesta kahdeksaankymmeneen, mutta monet eivät välitä tai huomaa hidastaa rajoituksen mukaisesti.

Espanjan liikenneviraston DGT:n livekuvaa Valdeinfiernon tunnelin luota Andalusiassa.

Kyseisestä tunnelikamerasta määrättiin eniten sakkoja Espanjassa viime vuonna, yhteensä peräti 79 528 sanktiota.

Kakkosena koko maan tuottoisimmista peltipoliiseista on kamera, joka sijaitsee myös Jerez-Los Barrios-moottoritiellä, A-381-tien kilometrillä 37,29. Se kirjasi viime vuonna 68 321 liikennerikkomista eli keskimäärin 187 rangaistusta päivässä.

Espanjan alueet, missä on eniten nopeuskameroita, ovat Katalonia (721), Andalusia (372) ja Kastilia ja León (333). Baskimaa ja Madrid ovat neljännellä ja viidennellä sijalla 233 ja 232 tutkakameralla.

Kuudentena on Galicia 182:lla ennen Valenciaa (179). Sitten seuraavat Kastilia La Mancha (135) ja Aragonia (107).

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *