Vapaaehtoistyötä sakon uhalla

Pyydystämme kissoja ja viemme ne sterilisoitavaksi. Se on tärkeää, jotta kissakanta ei kasva ja myöskään olemassa olevat laumat eivät päästä muita kissoja reviirilleen. Mikäli kissat hävitetään, niin pian uudet kissat valtaavat alueen ja homma alkaa taas alusta, Tuija Porras kertoo vaihtaen samalla puhtaan juomaveden eläimille.

Porras kertoo kantavansa kuukausittain noin 130 kiloa kuivamuonaa alueen kissalaumoille. Määrä on moninkertainen, kun lasketaan yhdistyksen kaikkien vapaaehtoisten toimittamat eväät. Mijaksessa vapaaehtoisilla on kaupungilta saatu lupa eläinten huolehtimiseen, mutta Fuengirolassa tilanne on toinen. Lupaa toiminnalle ei ole myönnetty kaupungin johdon kanssa käydyistä keskusteluista huolimatta, ja poliisi voi jopa sakottaa toimijoita. Sanktio on 300-1000 euroa.

Toivomme, että tilanne muuttuu mahdollisimman pian paremmaksi. Kissat pitävät myös rotat kurissa, Porras muistuttaa.

Kuluvan vuoden aikana Mijas felinan toimesta on saatu steriloitua jo 535 kissaa. Osa niistä palautetaan luontoon, missä ne ovat tähän saakka eläneet. Välillä loukkuun saadaan hylättyjä tai eksyneitä kotikissoja, joille ei löydy omistajaa. Kotikissoja pentuineen hylätään jopa muovipusseissa roskalaatikoihin. Nämä eläimet steriloidaan ja niille etsitään adoptiokoti. Koteja on löytynyt muun muassa Espanjasta, Suomesta ja Yhdysvalloista. Yhdistyksen myötävaikutuksella vuoden 2020 aikana 216 kissaa on löytänyt oman perheen.

- Mainos -

Vapaaehtoiset huolehtivat loislääkityksistä ja tarkkailevat kissojen terveyttä mahdollisimman tarkasti.

Niille kissoille, jotka päästävät kosketusetäisyydelle, annetaan matolääke ja jos näemme loukkaantuneen eläimen, niin koitamme pyydystää sen ja hoidamme eläinlääkärin avustuksella terveeksi. Välillä loukkaantuneita eläimiä pitää nukuttaa ikiuneen, jotta niiden ei tarvitse kärsiä. Myös se kuuluu eläinsuojelutyöhön, Porras opastaa.

Osa kissoista saapuukin ruokintapaikalle heti tuttujen ihmisten saapuessa, mutta muutama silmäpari tutkailee tilannetta turvallisen etäisyyden päästä. Ruokintapaikalta löytyy myös pesäkoloja.

Koitamme hankkia materiaalit roskalavoilta ja kirpputoreilta. Valitettavan paljon nämä kuitenkin kokevat ilkivaltaa, sanoo Alina Bertol Araoz, joka on myös yksi Mijas felinan aktiiveista.

Eläinsuojelutyö mahdollistetaan muun muassa jäsenten viiden euron kuukausimaksulla, tapahtumilla, vuosikalenterin myynnillä ja ruoka- sekä tavaralahjoituksilla. Yhdistyksen toimintaan voi tutustua tarkemmin heidän facebook- ja instagram-sivuilta Mijas Felina sekä Mijas Felina english.

Tiina Jokinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista