Koronaseuranta Uutiset

Öinen ulkonaliikkumiskielto voimaan tänään

Espanjan pääministeri Pedro Sanchéz määräsi maahan poikkeustilan alkaen tästä päivästä.

Espanjan hallitus julisti tänään kansallisen hälytystilan, estado de alarman. Poikkeustila on voimassa toukokuulle saakka, mikäli parlamentti hyväksyy hallituksen esityksen. Kevään tilanteesta päätös poikkeaa siinä, että alueellisilla itsehallintoalueilla on huomattavan suuri päätösvalta erilaisten rajoitusten määrittelemiseen.

 

Öinen ulkonaliikkumiskielto koskee koko maata, poislukien Kanarian saaret. Päätöksen mukaan klo 23-06 välisenä aikana ulkona ei saa liikkua, muuten kuin erityisen tärkeän syyn takia. Itsehallintoalueilla on oikeus säätää mainittua kellon aikaa tunnilla molemmista päistä. Esimerkiksi Valencian alue on määritellyt kiellon olevan klo 24-06. Andalusia ei ole ainakaan vielä ilmoittanut poikkeavansa keskushallinnon suosituksesta, eli oletettavasti öinen ulkonaliikkumiskielto astuu Aurinkorannikolla voimaan tänään klo 23.00.

Lähipäivinä saame selvyyttä siihen, millaisia rajoituksia Andalusia Aurinkorannikolle määrää. Näyttää siltä, että rajoituksia määritellään melko pienien alueiden tartuntatilanteen mukaan. Esimerkiksi Granadassa Andalusian hallinto on asettanut ulkonaliikkumiskiellon voimaan jo pari päivää sitten.

Kokoontumisrajoituksiin on tulossa muutoksia. Keskushallinto suosittelee yli kuuden hengen kokoontumisten kieltämistä. Maanantaina saamme varmasti tähänkin asiaan lisäselvitystä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja pyrimme kertomaan uusia tietoja aina, kun niitä on saatavilla.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
296
+1
8
+1
11
+1
10
+1
66
+1
32

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Nyt se alkaa

  Siis joulunvietto, edessä on pitkä viikonloppu, meille espanjasuomalaisille sunnuntai on...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa