Vangin elokuvamainen pako sairaalasta Malagassa

ilmastointikanava

Malagan Civil Hospital on alueen ainoa sairaala, jossa on vankien hoitoon tarkoitettu osasto. Nuori vanki oli kuitenkin poliisien saattamana siviilipuolella, sillä hän odotti pääsyä leikkaukseen leuan murtuman vuoksi. Vankiosastolla ei ole leukakirurgista yksikköä.

19-vuotias vanki pyysi päästä vessaan ja poliisit myönsivät luvan käydä vessassa. Vessan ovi jätettiin varmuuden vuoksi auki, ettei nuorukainen yrittäisi mitään temppuja.

Vessassa nuori mies ei aikaillut, vaan irrotti heti ilmastointikanavan säleikön ja lähti ryömimään ilmastointiputkea pitkin.

Ilmastointiputki johti karkurin naapurihuoneen vessaan. Nuori mies tuli vessasta ulos potilashuoneeseen, jossa oli vanhempi rouva sänkypotilaana.

- Mainos -

Potilas tietenkin pelästyi, kun tuntematon nuorukainen syöksyi vessasta ulos. Nuori mies uhkasi potilasta olemaan hiljaa. Samalla kaksi hoitajaa tuli huoneeseen.

Mies ryntäsi hoitajien ohi ulos huoneesta.

Sillä aikaa naapurihuoneen vessaa vartioineet poliisit alkoivat ihmetellä vangin pitkää vessareissua ja tarkistivat tilanteen. Nähtyään tyhjän vessan ja ilmastointisäleikön lattialla, poliisit tekivät välittömästi radiopuhelimella hälytyksen koko alueen poliiseille.

Muutamassa minuutissa koko sairaala oli piiritetty, mutta nuori vanki oli jo kadonnut sairaala-alueelta.

Poliisit etsivät kuumeisesti paennutta vankia sairaalan ympäristöstä ja haku tuotti lopulta tuloksen.

Nuori mies oli yrittänyt murtautua jo yhteen autoon ja oli juuri murtautumassa toiseen, kun poliisipartio sai hänet murtopuuhista kiinni.

Vanki palautettiin suorinta tietä Malagan vankilaan. Hän on siellä vangittuna sairaalaosastolla.

Vanki vaatii päästä leikkaukseen leuan murtuman vuoksi. Leukaa ei olla vielä leikattu.

- Mainos -

Ammattiliitot vaativat lisää keinoja vahtia vankipotilaita ja sairaalahenkilökunta muistuttaa muutenkin vartioiden lisäämisen tarpeesta työnsä turvaamiseksi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...