Valehtelijoiden Maapallo

Ette ikinä usko, mitä koin käydessäni Maapallolla, jota myös Tellukseksi kutsutaan”, kertoi ulkoavaruudesta maahan poikennut satunainen matkailija kotiplaneetallaan.

Ja hän jatkaa:

Siellä kaikki valehtelevat, kaikki suurten maiden johtajat etunenässä. Siellä ihmiset uskovat mitä ihmeellisimpiin asioihin joita palvotaan erilaisin rituaalein huonon itsetunnon ja tietämättömyyden vuoksi, vaikka jo heidänkin tieteensä toisin todistaisivatkin. Jokaisella on joku laite josta ne ottavat näitäkin valheita vastaan ja jakavat niitä toisilleen.

- Mainos -

Kaikilla tuntuu olevan joku raha, minkä perässä juostaan. Haetaan valehtelulla valtaa jotta voitaisiin ohjata näitä rahavirtoja itselleen. Rahaa on vaikka kuinka paljon, mutta se on muutamien harvojen ”jemmassa” ja sen takia sitä painetaan lisää valtavia määriä pestäväksi tavallisten ihmisten työllä.

Tällä Telluksella on suuria ongelmia. Ihmisten ahneudella ei ole mitään rajaa, siellä etäännytään toisistaan ja ajatellaan itsekkäästi vain omaa parasta. Surkuhupaisaa on katsella jonkun pandemian aiheuttamaa kotiinpäin vetoa, en minä vaan muut.

Ilmassa on mustia pilviä monella tapaa. Ilma, puhdas vesi, meret tuhotaan vauhdilla, kaikki ihmisen elämisen edellytykset. Maapallo kyllä korjaa satonsa, ei sillä ole hätää. Toivottavasti he eivät tule koskaan löytämään meidän planeettaamme ja opettamaan tänne ihmisen elämisen kulttuuriaan.

No, ei kaikki niin surkeasti kuitenkaan ole, yksi pikkukaupunki siellä porskuttaa hyväksyttävästi, melkein pandemia-vapaasti jonkun Lukon johdolla. Jos itse olisin vielä Telluksen Raumalla, niin varmaan harkitsisin takaisin paluuta.

Suomentanut,

Vesa Uusi-Kilponen

ps. …lupasi tarkkailla mielenkiinnolla mitä tapahtuu esim. Trumpille, tuolle pallon suurelle pellelle jonka valheita kymmenet miljoonat uskovat.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...