Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 9.9.2019

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Espanja on pakotettu kiristämään veropolitiikkaansa kasvaneiden menojen seurauksena. Suurin kasvanut menokohde, jonka tilkintään tarvitaan uusia veroja, ovat maan megalomaaniset eläkekulut.
Uusin verotuksen kohde tulee alustavasti olemaan kaikenlaisen netti- ja kasinopelaamisen tulojen verotus, joka liitettäneen tuloverotuksen yhteyteen.

Kommentti: Kannattaa olla asian kanssa tarkkana, sillä Espanjan verkkovalvonta on tehokasta ja veikkaan asiaan liittyen, että se määrittää perin suuret sanktiot vaikkapa paikallisen tulosvetovoiton ilmoittamatta jättämisestä. Vaikka lait ovat kaikille samat, jotenkin luulen että ”rikkaita” turisteja sanktioidaan ja valvotaan helpommin tässä kohdin, sillä normaalilla kansalla tuskin on varaa maksaa verosakkojaan kuten turisteilla. Ongelmaksi muodostunee asian tiimoilta se, kuka tulkitaan verovelvolliseksi ja mihin maahan. Ensimmäisenä tulilinjalle joutunevat ammattimaiset pokerin pelaajat, joiden valvonta ja rankominen on jo aloitettu. Sekamelskaa asian tiimoilta odotellessa…

Espanjalainen futisikoni (ja kävelevä tatuointinäyttely) Sergio Ramos on saavuttanut saman pelimäärän, kuin eniten maajoukkuepaidassa otteluja pelannut Iker Casillas. Ramos ohittanee Casillasin piakkoin ja saaneen uuden meriitin mahtavaan rekordiinsa.

Tennistähti Rafael Nadal puolestaan lähestyy eniten Grand Slam-voittoja saavuttaneen pelaajan titteliä.

Barcelona tarjoaa Messille tiettävästi elinikäistä sopimusta. Messi on aiemmin kertonut olevansa loppuun asti uskollinen Barcelonalle, koska Barcelona maksoi hänen fyysisiin ongelmiinsa liittyneet hoidot hänen ollessaan teini.

Kommentti: Ihailtavaa uskollisuutta, jonka loistavana vastaesimerkkinä voitaneen hyvin pitää erään suomalaisen menneen hallituspuolueen toimia kesäkuussa 2017…

Viikonlopun yksi mielenkiintoisin uutinen tulee Easyjetin suunnalta, jonka matkustaja päätyi koneen puikkoihin lentäjän estyttyä saapumasta paikalle. Koneen määränpäänä oli Espanja.

Kommentti: Ne jotka tuntevat espanjalaista byrokratiaa ja asioiden hoitokulttuuria tietävät, että mikäli kone olisi lähdössä Espanjasta, vastaava ei olisi ikinä onnistunut…

Eräs espanjalainen media varoittaa, että tänään ja huomenna lakossa olevien brittilentäjien takia joitakin muutoksia saattaa tulla myös Espanjan aluetta käyttäviin lentoihin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa