Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 10.9.2019

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Málagan alueella koululaisten määrä on laskussa, jonka johdosta alueella on odotettavissa koulujen lakkautumisia ja yhdistämisiä. Tänä syksynä koulunsa aloittaa tuhansia oppilaita vähemmän kuin muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä Málagan alueella sijaitsee 431 perusopetusta antavaa oppilaitosta.

Granadan yliopistossa on kehitetty uutta hoitoa syöpäsolujen tuhoamiseen, joka perustuu mikroskooppiseen rakennettuun ”olioon” joka laitetaan kehon sisään tuhoamaan syöpäsoluja.

Kommentti: Jos syystä tai toisesta saat moisen kojeen sisääsi, kannattaa yskiä suhteelliseen tarkkaan, sillä ”miljoonarakkinetta” voi olla ikävää metsästää vaikkapa kukon tanssilattialta…

Espanjan futistähdistä kirjoitetaan joka päivä, ja jos ei ole kirjoitettavaa, keksitään asioita. Viimeisin tuulesta temmattu huhu koskee Messiä, jonka huhutaan suuntaavan tämän kauden jälkeen pelaamaan Amerikkaan.

Espanjan liikenteessä kuolee ihmisiä päivittäin valitettavan paljon ja Málagan alueella ilmiö on valitettavan yleinen. Tiellä A-357 kuoli eilen yksi ja loukkaantui vakavasti kaksi henkilöä henkilöauton ja pakettiauton kolarissa.

Espanjalainen öljyjätti Repsol suunnittelee investointia Meksikonlahdelle. Yhtiön tarkoitus on ostaa Exxonilta valmista kalustoa ja toimintoja liki miljardilla eurolla.

Kommentti: Hanke on ymmärrettävä, mutta tuskin edistää Espanjan hallinnon virallisia hankkeita ja projekteja hiilijalanjäljen pienentämisen suhteen. Vaikka lehdet eivät suoraan kerrokaan, epäilen vahvasti että hankkeella on poliittisen eliitin hyväksyntä…

Espanjan oma ” Jyrki Sukula” eli Alberto Chicote aikoo rempata kahta ravintolaansa noin 0,6 miljoonalla.

Kommentti: Asian ei oikeastaan pitäisi kiinnostaa ketään, mutta koska Chicoten lärvi on nykyään joka toisessa Espanjalaisessa tosi-TV-sarjassa, hänestä uutisoidaan kaikki mahdollinen ja mahdoton. Vaikka Chicote saisikin ravintolansa kuntoon, menen silti Kukkoon lounaalle kuten ennenkin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa