Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 5.8.2019

El Corte Ingles -yhtiön asiat kiinnostavat laajalti Espanjassa, minkä johdosta siihen liittyviä asioita uutisoidaan aktiivisesti. Tänään palstatilaa on saanut yhtiön itsensä määrittämä markkina-arvo, jonka se arvioi olevan noin 7 miljardia euroa.

Espanjan kuningas ei halua maahan uusia vaaleja. Hän tapaa pääministeri Sanchezin keskiviikkona ja yrittää vaikuttaa parhaansa mukaan hallitussovun löytymiseen.

Kommentti: Vaikka sitä ei ääneen kerrotakaan, on sisäpoliittinen pattitilanne aina uhka myös kuninkaalle, jonka valta perustuu poliittiseen mandaattiin. Jos politiikalta katoaa uskottavuus ja toimintakyky, niin jokainen voi kohdallaan arvioida mitä se tarkoittaa kuninkaan valta-aseman vakaudelle…

Ennätysalas laskenut euribor-korko lämmittää monen espanjalaisen mieltä, sillä useiden perheiden kyky selvitä asuntolainastaan perustuu ennätysalhaiseen korkoon. 1.8.2019 normaalin Espanjassa myönnetyn asuntolainan viitekorko painui tasolle -0,3%.

Kommentti: Jos ja kun em. korko joskus nousee sen normaalille ja odotettavissa olevalle tasolle, lankeaa luultavasti tolkuttoman suuri kiinteistömäärä pankkien syliin realisoitavaksi, kuten kävi viimeksi 10 vuotta sitten. Montaa suomalaista asia voi ihmetyttää, mutta espanjalainen elämän mentaliteetti painottaa hetkessä elämistä, kun suomalaiset miettivät pitkälle tulevaisuuteen. Tämän johdosta suhtautuminen rahaan, velkoihin ja korkoihin on erilaista kuin mitä Suomessa on totuttu.

FC Barcelonan harjoitusmatsi veti lehtereille lehtien mukaan noin 100 tuhatta katsojaa.

Kommentti: Siinä mittapuuta Suomeen, mitä tarkoittaa suosio ja fanikulttuuri…

Aurinkorannikon hotellisektorilla pyyhkii hyvin. Esimerkiksi Málagan alueen hotellien käyttöaste on tällä hetkellä yli 90%.

Kommentti: Yksi suurin asiakassegmentti ovat britit, joten ala on syystäkin huolissan Brexitin vaikutuksista alueen talouteen. Suomalaisten suhteen juuri kukaan ei ole huolissaan, sillä yleisen uskomuksen mukaan suomalaiset eivät häviä Fugen kulmilta enää koskaan mihinkään.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Huolestuttaako rattijuoppojen määrä Espanjan liikenteessä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203