Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 2.9.2019

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Fernando Alonson manttelinperijäksi uumoillun Carlos Sainzin otteet ja tilanne formuloissa surettavat Espanjassa. Sainzilla ei ole kulkenut odotetulla tavalla ja viikonloppuna miehen kilpailu loppui jo ennen kuin kisa ehti edes alkaa.

Málagassa on kuollut moottoripyöräilijä Campilloksen kulmilla.

Espanjan La Ligaan suunnitellaan mahdollisesti uutta palkkakattoa joukkueille.

Kommentti: Aivan sama mitä sääntöjä liigaan luodaan, niin suuret seurat kiertävät niitä aina, eikä niille seuraa juuri mitään sanktioita. Toinen mielenkiintoinen juttu on La ligaan liitetyt korruptio- ja sopupelit, joita alettiin tutkia kesällä. Mikseiköhän yhtäkään seuraa ole suunniteltu sanktioitavaksi tai rangaistavaksi? Jalkapalloon liitetystä hallintokulttuurista saa parhaiten käsityksen googlaamalla ”fifa sepp blatter”…

Málagan poliisi on pidättänyt 23-vuotiaan miesryöstäjän, joka oli saanut 4.000 euron ryöstösaaliin. Häneltä löytyi kiinni otettaessa myös kokaiinia. Hän saanee syytteet myös kokaiinin takia.

Kommentti: Knoppitietona todettakoon, että Espanjassa reippaammista huumemääristä saa aina syytteen kansanterveyttä vastaan.

Muutaman viikon aikana kovana käynyt futiskeskustelu Neymarin siirrosta takaisin Barcelonaan näyttää kariutuneen. Neymar jatkanee sitten Pariisissa, jollei jotakin todella yllättävä tapahdu. Miehen hinku takaisin Barcelonaan lienee kova, sillä tiettävästi hän oli valmis kuittaamaan osan siirtomaksustaan itse.

Málagassa Camino de San Rafaelilla oli eilen asuntopalo jossa loukkaantui 4 henkilöä.

Uudehkojen autojen ( alle 5 v.) myynti on noussut tänä vuonna noin 15% verrattuna viime vuoteen.

Kommentti: Lienee seurausta parantuneesta talouden tilanteessa jonka johdosta ihmisillä on paremmin rahaa käytettävissään.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa