Hyvinvointi Yritysuutiset

Unen laadulla on merkitystä, tule kuuntelemaan luento aiheesta

Juha Flinck toimii paraolympiamestari Leo-Pekka Tähden henkilökohtaisena valmentajana. Hän on korostanut Tähdelle unen merkitystä valmentautumisessa.

Valmentaja Juha Flinck ja maratoonari Heli Hyppönen aloittavat perjantaina (4.12.) Ravintola Kukossa luentotilaisuudet, joissa käydään läpi asioita unen merkityksestä. Luennoilta saa myös vinkkejä, miten nukkua paremmin. Luennon jälkeen kuulijoille tarjotaan lounas juomineen.

 

 

– Valmennuksen kautta olen tullut tietoiseksi levon merkityksestä suoritukseen. Jos ihminen ei saa tarpeeksi lepoa, niin pelkällä ravinnolla ja harjoittelulla ei saada aikaan tarvittavia tuloksia. Näitä oppeja olen antanut esimerkiksi valmennettavalleni Leo-Pekka Tähdelle, Flinck kertoo.

Suomalaiset nukkuvat huonoiten

Flinck kertoo, että erään yleiseurooppalaisen tutkimuksen mukaan suomalaiset nukkuvat kaikista huonoiten.

– Se lisää alttiutta muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, kakkostyypin diabetekseen, muistisairauksiin ja masennukseen, Flinck muistuttaa.

Luennollaan Flinck kertoo luonnonvillan merkityksestä unelle.

– Törmäsin luonnonvillaan Etelä-Teneriffalla kaverini luona. Hän laittoi minut nukkumaan kesäkuumalla villavällyjen väliin. Seuraavana yönä en herännyt kertaakaan siihen, että olisi ollut hiki.

Flinckin mukaan villa hengittää ja se pitää ihon vakiolämpöisenä ja antaa sille mikrohierontaa sekä lanoliini -rasvahoitoa..

Luennon lopuksi on mahdollisuus tutustua Woolbedin ergonomiseen patjaan sekä merino-kasmirvillaisiin vuodetuotteisiin.

Flinckin ja Hyppösen luennot järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin aamulla klo 9.30. Paikkana on ravintola Kukko Centro Finlandiassa. Kuulijoille tarjotaan aamukahvit luennon aluksi ja sen loputtua maittava lounas juomineen. Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. Se onnistuu sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai soittamalla +34 647 903 454 (klo 14-20). Voit ilmoittautua myös käymällä Meriaturin Infossa Centro Finlandiassa.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
16
+1
0
+1
1
+1
4
+1
3
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa