Blogi

Maskilla vai ilman

 

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus ei antanut keväällä maskisuositusta, koska niitä ei kuulemma olisi ollut saatavilla. Viime viikolla Marin ilmoitti, ettei halua nähdä suomalaisia sakotettavan maskin käyttämättömyydestä. Siksi ei määräystä.

Espanjasta käsin kumpikin lausuma vaikuttaa selittelyltä. 46 miljoonan asukkaan Espanja antoi maskisuosituksen jo keväällä, eivätkä ne loppuneet kesken, vaikka maan hallitus suitsi maskien hintaa asetuksella. Myös Espanja haali maskinsa ulkomailta.

Espanjassa maskipakko tuli heinäkuussa voimaan kolme-neljä päivää säädöksen jälkeen. Siinä ajassa jokainen ehti käymään maskikaupoilla. Miksi ei Suomessa?

Maskimääräyksen jälkeen poliisi voisi jalkautua 24 tunniksi julkisen liikenteen solmukohtiin ja kaupunkien kaduille valvomaan niiden käyttöä. Veikkaan, että maskin käyttöprosentti nousisi edellisen yön aikana lähes sataan. Ylinopeuksista jaettaisiin enemmän sakkoja kuin maskittomuudesta.

Sen sijaan THL:n 14 kohdan ohjeistusta maskin käytöstä on mahdoton toteuttaa. Ei ihme, etteivät suomalaiset noudata suositusta. THL:n ohjeistuksesta saa vain paniikkikohtauksen ja maski muuttuu sitä lukemalla kirosanaksi.

Täällä huomattavasti suuripiirteisempi ohjeistus on vaiettu – lehdistö mukaan lukien – lähes kuoliaaksi. Vouhotus ei auta ketään.

Kaapissani on viisi kangasmaskia. Aamuisin otan uuden käyttöön, käytetyn pesen normaalisti kirjopyykin seassa.

Itse olin alun perin maskivastainen, koska en usko/uskonut niiden suojaavan minua tai muita henkilöitä virukselta. Vasta maskipakon määräämisen jälkeen oivalsin yhden tärkeän syyn sen käyttöön.

Joka kerta kun laitan maskin kasvoille ja näen vastaantulijalla samanlaisen, muistan eläväni korona-arjessa ja pitää turvavälin toiseen ihmiseen. Siinä on maskipakon todellinen hyöty!

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
79
+1
3
+1
1
+1
2
+1
1
+1
9

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Saanut?

  Itselleni on aina sana saanut, merkinnyt positiivista tapahtumaa. Saanut ison...
Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Kumpi voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa