Lukuaika: Tv-hitissä taviksille kotia auringon alta etsivä tähtijuontaja muutti Aurinkorannikolle

Tv-hitissä taviksille kotia auringon alta etsivä tähtijuontaja muutti Aurinkorannikolle

Suomessakin suositun Unelma-asunto auringon alta -tv-ohjelman brittijuontaja Jasmine Harman yllätti ja asettui perheensä kanssa Esteponaan, Espanjan Aurinkorannikolle.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Jasmine Harman

Unelma-asunto auringon alta (A Place in the Sun) on yksi maailman suosituimmista matkailuohjelmista. Iso-Britanniassa jo vuonna 2000 alkaneessa realitysarjassa tavalliset turistit etsivät juontajan kanssa ohjelman nimen mukaisesti kotia auringon alta, eri puolilta maailmaa.

Espanjan Aurinkorannikko on ollut luonnollisesti vahvasti ja usein hittiohjelmassa esillä, ovathan britit Costa del Solin suurin ulkomaalaisryhmä.

Lue myös: Unelma-asunnon etsintää Aurinkorannikolla

Suomessa sarja näkyy MTV:n kanavilla.

- Mainos -

Ohjelmaa muistuttava suomalaisversio Unelma-asunto Espanjassa nähtiin MTV3:lla viime kevättalvena 2023. Sitä juonsivat Aurinkorannikolla hyvin tunnetut persoonat, kiinteistövälittäjät Kirsi Oras ja Markus Aho.

Lue myös: Positiivista televisiojulkisuutta Aurinkorannikolta

Kirsi Oras ja Markus Aho juonsivat tv:ssä Unelma-asunto Espanjassa -sarjaa 2023.

Estepona on yhä suositumpi

Isossa-Britanniassa ohjelman juontajista on tullut julkkiksia, ja yksi tunnetuimmista ja suosituimmista on sarjaa vuodesta 2004 juontanut Jasmine Harman, 47.

Vuosien ajan Jasmine on auttanut satoja brittejä löytämään unelmiensa kodin auringon alta – ja nyt hän on tehnyt saman ratkaisun itsekin.

Kaikista maailman paikoista tv-tähti valitsi uudeksi kodikseen Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan Esteponan kaupungin.

Marbellasta länteen sijaitseva Estepona on viime vuosina noussut yhä suositummaksi. Vajaan 70 000 asukkaan kaupungissa on paljon palveluja, hieno vanha kaupunki, 20 kilometriä rantaviivaa ja alkuperäistä espanjalaista viehätystä ilman turistimassoja.

Fuengirolasta Esteponaan on vajaan kolmen vartin ajomatka.

Estepona tunnetaan värikkäistä istutuksistaan, isoista seinämaalauksistaan ja upeasta vanhasta kaupungistaan.

”Halusimme elämältämme parasta”

Jasmine kertoo perheensä uudesta elämästä Esteponassa brittiläisen, legendaarisen Hello!-lehden kuvareportaasissa. Lehti tunnetaan A-luokan julkkisten ja kuninkaallisten tyylikkäistä yksinoikeusjutuistaan ja haastatteluistaan.

- Mainos -

– Päätös oli valtavan iso ja kesti yli vuoden, Jasmine taustoittaa muuttoaan juttussa.

– Halusimme elämältämme parasta. Vuodet kuluvat, ja siksi halusimme tehdä tämän muutoksen ja saada enemmän aikaa perheellemme.

Jasmine on naimisissa tv-kuvaaja Jon Boastin kasnsa, jonka hän tapasi Unelma-asunto auringon alta -sarjan kuvauksissa 2004 ja avioitui 2009. Heillä on kaksi alakouluikäistä lasta.

Lue myös: Unelmista totta – Annen Majatalo Málagan kukkuloilla

”Elämä on liian lyhyt odotteluun”

Moni suomalainenkin haaveilee muutosta Espanjan Aurinkorannikolle. Syitä on tietysti monia: miellyttävä ilmasto, edullinen hintataso, elämisen rentous.

Päätöstä ei kannata pitkittää, sen alleviivaa tv-tähti Jasminekin.

– Sanon tämän kotia etsiville – monille ihmisille läheisen menetys tai sairaus voivat johdattaa päätökseen: ”Nyt tehdään se. Joko nyt tai ei koskaan. Elämä on liian lyhyt odotteluun”.

Jasmine myöntää, että muutto Lontoosta Esteponaan oli iso askel.

- Mainos -

– En valehtele – muutto aiheutti suurta ahdistusta. Mutta nyt tähän uuteen kotiin tulo tuntuu jo kuin lämpimältä syleilyltä, suosikkijuontaja kuvailee Esteponan-taloaan.

Hän kehuu naapurustoaan Espanjan Aurinkorannikolla.

– Siellä on ihana yhteisöllinen tunnelma. Meillä on paljon espanjalaisia perheitä lähistöllä ja olen käynyt  tervehtimässä kaikkia uusia naapureitamme. Suunnittelemme tupaantuliaisia, jotta voimme tutustua kaikkiin.

 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *