Tuhtia kasvisruokaa Vegetaliasta

Vegetalia ravintola Fuengirolan Los Bolichesissa täyttää marraskuussa 25 vuotta. Neljännesvuosisata on kansaa ravittu maukkaalla kasvisruoalla.

-Meillä ei kasviruoan takana ole mitään suurempaa ideologiaa. Satun vaan itse tykkäämään kasvisruoista ja siitä ajatuksesta ravintola aikoinaan syntyi, kertoo ravintoloitsija Katja Gilan.

Vegetalia täyttää marraskuussa 25 vuotta Ravintoloitsija Katja Gilan on tyytyväinen että pandemiastakin selvittiin

Kasvisruoasta voi tulla mielikuva kuivahkosta, mauttomasta sapuskasta, jolla ei itseään saa millään täyteen. Vegetaliassa tilanne ei ole tämän kaltainen.

-Me lähdemme siitä, että ruoan pitää maistua hyvältä. Käytämme ihan reilusti mausteita ja ruokamme on laktovegaanista, eli käytämme myös maitotuotteita ja kananmunaa ruokien valmistuksessa. Silti 90% lounasbuffamme antimista on täysin vegaanisia ja saman verran on gluteenitonta.

Juuston ja kananmunan käyttö todellakin tekee Vegetalian ruoista täyteläisiä.

-Aika hauskaa on, että vuosien varrella asiakkaiden selviksi suosikeiksi ovat muodostuneet juuri sellaiset ruoat, missä on juustokuorrute tai sellaiset, jotka on rasvassa uppopaistettu. Ehdottomia hittejä ovat esimerkiksi lasagne, täytetyt letut tai kasvisburgerit.

Vaihteleva lounasbuffet

Vegetalian konsepti on toimia lounasravintolana. Buffetlounas tarjoillaan maanantaista lauantaihin klo 12.30-16.

Buffetissa on aina kylmä salaattipöytä ja useampi lämminruokavaihtoehto. Ruokalajeja vaihdellaan päivittäin.

-Tietyt perusjutut toki kylmällä puolella ovat vakio, mutta jatkuvasti laitamme esille erilaisia salaatteja. Lämpimissä joitain suosituimpia ruokia toistetaan useammin, mutta pyrimme tekemään niin, että samalle viikonpäivälle ei lyhyellä aikavälillä osu samoja ruokia.

Lämminruokavaihtoehtoja on joka päivä useita

Vegetalian asiakkaista suurin osa on paikallisia espanjalaisia.

-Ehkä noin 70% asiakkaista on paikallista väkeä. Parikymmentä prosenttia suomalaisia ja loppu kymmenen jakaantuu muiden skandinaavien ja brittien välillä.

Testiryhmämme vieraili Vegetaliassa tavallisena torstaipäivänä. Salissa oli mukavasti väkeä, suurin osa espanjalaisia naisia. Tälläkin kertaa joukossa oli jokunen suomalainen.

Johanna Mäkelä käy säännöllisen epäsäännöllisesti Vegetaliassa maukkaalla kasvislounaalla

-Käyn aika usein täällä lounaalla. Olen itse viime vuosina siirtynyt syömään jatkuvasti enemmän kasvisruokia ja Vegetaliassa saan maukasta sellaista, laulajanakin Aurinkorannikolla tunnettu Johanna Mäkelä kehuu.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet myös Vegetalialle vaikeita vuosia. Pandemia rokotti ravintolaa rajusti.

-On ollut ihanaa huomata, että tänä syksynä meininki on palannut entiselleen. Ihmiset ovat iloisia ja ruokailijoita on paljon liikkeellä, Gilan iloitsee.

 

Kasvisravintola Vegetalia

Calle Santa Isabel, 8 (Los Boliches)
29640 Fuengirola (Málaga)
Tel.: 952 58 60 31

https://restaurantevegetalia.com/fi/

 

Kuvateksti pääkuvaan:

Vegetalian henkilökunta on yhtä värikästä kuin ruokakin. Kuvassa edessä keittiön Tiina ja Encami takarivissa vasemmalla Paqui ja oikealla ravintoloitsija Katja Gilan.

Lisää vinkkejä hyvistä ravintoloista: https://fuengirola.fi/kategoria/ravintolat/

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...