Trooppinen metsä keskellä kaupunkia

Vaikka Bioparc eläintarha on aivan Fuengirolan keskustassa, ei ohitse kävellessä tiedä, mitä seinän toisella puolella on.

Bioparc on koko perheelle suunniteltu ikimuistoinen vierailukohde. Puiston alue on suunniteltu lajien suojeluun perustuvalla eläinpuistomallilla, mikä huomioi eläinten luontaisia tarpeita mahdollisimman hyvin. Bioparc Fuengirolalle on ominaista sen zoo-immersion suunnittelu, joka upottaa puiston vierailijat suoraan eläinten ympäristöön. Eläintarhan esteettömät polut kulkevat aivan eläinten aitausten ja terraarioiden vierestä korkeiden puiden muodostaessa katon puiston ylle.

Yhtenä puiston nähtävyytenä on Madagaskarin saari ja sen eläimistö. Saareen ja eläimiin tutustuu Bioparcissa parhaiten käymällä baobab-puulla, josta pääsee tiettyinä vierailuaikoina käymään lemurien saarella. Vierailun aikana yleisö pääsee tutustumaan suoraan lemurien luontaiseen ympäristöön. Saarella eläimiä voi nähdä ilman mitään aitoja tai esteitä. Eläimiin ei saarella käydessä saa tietenkään koskea, mutta koska lemurit ovat erittäin seurallisia ja uteliaita, saattavat ne tulla vierelle tai kävellä kameran linssiin kiinni.

Päiväntasaajan Afrikan, Kaakkois-Aasian ja Indo-Tyynenmeren saaren eläimiin voi tutustua muualla puistossa. Selkeät polut kulkevat kaikkien eläinten ohi ja osaa eläimistä pääsee katselemaan monista eri paikoista ja tasoista.

- Mainos -

Puistossa voit seurata lähietäisyydeltä myös erilaisten suurten eläinten, kuten sumatrantiikerien, gorillojen ja leopardin elämää. Eri puolilla puistoa on nähtävillä myös erilaisia matelijoita ja hämähäkkejä.

Eri eläin- ja lintulajeja Bioparcissa on yli 200. Suurin osa puiston lajeista kuuluu eurooppalaiseen suojeluohjelmaan. Kuitenkin osa lajeista on uhanalaisia ja puiston tarkoituksena onkin lisätä tietoutta näistä lajeista.

Bioparcissa eläinten tilojen on oltava riittävät, jotta eläimet voivat toteuttaa luontaista käyttäytymistään. Vaikka eläimet ovat vankeudessa, pyritään lajien luontaiset tarpeet täyttämään eläintarhassa esimerkiksi antamalla laumaeläimien elää laumassa ja pareittain elävien eläinten olla pareittain.

Liput Bioparciin saat ostettua kätevästi netistä Meriatur.com matkatoimiston sivuilta.

Lisätietoja Bioparcin nettisivuilta: bioparcfuengirola.es

Tässä lisää Saana Pihlajaniemen ottamia kuvia Bioparcista.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...