Torrentuvan jatkolle toivoa

Aurinkorannikon seurakuntaneuvosto kokoontui torstaina päättämään Torrentuvan tulevaisuudesta. Kokouksessa päätettiin perua joulukuun alussa tehty päätös kiinteistön myymisestä.

-Asiasta on ollut paljon keskustelua. Kutsuin ylimääräisen kokouksen koolle, jotta seurakuntaan saadaan työrauha ja asiat eteenpäin, kertoo seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Pekka Sinervo.

Torstain kokouksen ainoa asia oli päättää, jatketaanko kiinteistön myyntiä vai perutaanko päätös.

-Kokous oli lyhyt ja ytimekäs. Puheenjohtajan ehdotus myyntipäätöksen perumisesta hyväksyttiin yksimielisesti. Samalla päätettiin asettaa työryhmä selvittämään mitä kiinteistölle pitää tehdä, jotta se voisi saada kahvilaluvat.

- Mainos -

Työryhmän koollekutsujaksi valittiin neuvoston jäsen Jari Syväkangas. Ryhmään pyydettiin mukaan myös pitkään seurakunnan talous- ja juridiikka-asioita hoitanut Liisa Toivonen.

Torrentuvan säilyttämisen puolesta aktiivisesti toiminut rovasti Pauli Tuohioja on saanut Syväkankaalta puhelimitse kutsun osallistua työryhmään.

-Olen erittäin tyytyväinen, että asia nytkähti nyt eteenpäin. Työryhmän seuraava tehtävä on selvittää Torremolinosin kaupungin kanssa, millaisia mahdollisia muutoksia kiinteistöön on tehtävä. Nyt meillä on virallinen mandaatti selvittää asiat. Kun nämä tiedot on saatu, asia siirtynee jälleen seurakuntaneuvostolle, joka pyytää urakoitsijoilta tarjoukset muutostöistä, Tuohioja arvioi.

Seurakunnan kannalta tilanne on hyvä. Mikäli kaupungilta näytetään vihreää valoa muutostöille, itse remontille on rahoitus olemassa.

-Antti Aarnio-Wihuri on luvannut maksaa remontin. Se on erinomaisen hieno asia. Hän on tukenut Aurinkorannikon seurakunnan toimintaa aiemminkin merkittävillä summilla. Aarnio-Wihuri toivoi myös, että keräisimme itse 10.000€ pesämunaa Torrentuvan toimintaa varten. Tuo keräys on nyt hyvässä vauhdissa.

Myös Sinervo näkee rahoituksen olemassaolon hyvänä asiana.

-Halusin päätöksiä nopeasti, jotta myös rahoittajille lähtee viesti, ettemme vetkuttele asian kanssa.

Joulukuussa tehtyä myyntipäätöstä perusteltiin muiden muassa sillä, ettei seurakunnalla riitä resursseja pitää Torrentupaa auki.

- Mainos -

-Kirkon resurssit eivät ole ainakaan kasvamassa lähitulevaisuudessa. Vapaaehtoistoiminta on meille elinehto toimipisteiden ylläpitoon. Meillä on paljon vapaaehtoisia, mutta lisää mahtuu joukkoon. Pari tuntia viikossakin auttaa kummasti Aurinkorannikon seurakunnan johtava pappi Jarmo Karjalainen sanoo.

-Meillä on sovittuna Merimieskirkon kanssa tulevaisuusseminaari, jossa käydään läpi kaikkia seurakunnan tulevaisuuden toimintoja. Varmasti löydämme tyydyttävät ratkaisut myös Torrentuvan suhteen.

Karjalaisen mukaan Torrentuvan ympärillä velloneella kohulla ja keskustelulla on ollut ainakin yksi hyvä seuraus.

-Nyt kaikki tietävät, kuinka tärkeä paikka Torrentupa on. Itselläni tuo tieto on jo aiemmin ollut, mutta tässä prosessissa käsitys on entisestään vahvistunut.

Torrentuvan säilyttämisen puolesta avattiin joulukuun lopussa adressi. Torstaina 16.2. sen oli allekirjoittanut 457 ihmistä.

 

Kuvateksti:

Aurinkorannikon johtava pappi Jarmo Karjalainen ja seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Pekka Sinervo ovat tyytyväisiä, että Torrentuvan tulevaisuutta päästään virallisesti selvittämään.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen Kuva: Sanna Niemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...