Lukuaika: Kansalaisaktivismin voimannäyttö

Kansalaisaktivismin voimannäyttö

Aurinkorannikon seurakuntaneuvosto päätti torstaina peruuttaa Torrentuvan myyntipäätöksen. Päätöstä edelsi aktiivinen kansalaiskeskustelu, joka ei aina pysynyt ihan hanskassa.

Vaikuttaa siltä, että tuoreeseen päätökseen ovat kaikki osapuolet tyytyväisiä. Voitaneen todeta, että kansalaisaktivismi näytti voimansa, ilman käytyä keskustelua Torrentupa olisi myyty.

Kansalaisaktivismi on hyvä asia, mutta varsinkin näin some -aikoina, se lähtee helposti väärille urille. Tässäkin keskustelussa mentiin monta kertaa henkilökohtaisuuksiin, joilla ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Esille pääsivät pahan voimat, joiden tarkoitus on loukata ja vahingoittaa toisia ihmisiä. Anteeksipyyntö tehdyistä ylilyönneistä olisi varmasti paikallaan, sellaisia lienee turha odottaa.

Joka tapauksessa Torrentuvan tilanne on nyt aivan erilainen kuin vielä alkuviikosta. Asetettu työryhmä selvittää kaupungin kanssa onko tilasta mahdollista tehdä kahvilaa. Mikäli se onnistuu, tilaan tehdään remontti ja toiminta jatkuu.

- Mainos -

Mikä parasta, remontille on olemassa maksaja. Antti Aarnio-Wihuri on luvannut kustantaa viulut omasta pussistaan. Se jos mikä on altruismia hienoimmillaan.

Jos tila saadaan remontoitua ja siihen saadaan kahvilaluvat, se on myös taloudellisesti pieni lottovoitto seurakunnalle. Kiinteistön arvo nousee huimasti. Vaikkei kiinteistöä olekaan tarkoitus myydä, arvonnoususta on hyötyä esimerkiksi, jos tarvitaan vakuuksia lainoille.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...