Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 25.6.219

Madridissa ihmetellään paikallispoliisin suorittamien pidätysten lukumäärän romahdusta samaan aikaan kun rikollisuus on lisääntynyt. Verrattuna vuoteen 2018, vuonna 2017 pidätettiin yli 40 prosenttia enemmän ihmisiä. Luku ei selity Katalonian mielenosoituksiin liittyvillä toimilla, vaan ilmiön uskotaan liittyvään poliittisiin kiistoihin Madridin sisällä.

Kommentti: Ulkomaalaisille ja suomalaisille voi olla edelleen vaikeaa ymmärtää, että Espanjassa politiikka ei ole täysin irrallaan turvallisuusviranomaisten toiminnasta. Vanha Espanjalainen sanonta: ”Poliisipäällikkö on paras tuttavuus” on edelleen ajankohtainen joissakin osissa Espanjaa, vaikka näin modernilla EU:n aikakaudella soisi olevan toisin. Kenties sisäpoliittinen kehitys eri maissa kulkeekin eri tahtiin…

Málagan metro on tehnyt viime vuonna kymmenien miljoonien eurojen voiton. Summa jaetaan asianosaisten hallinnonalojen kesken.

Kommentti: Muun muassa Kanarialla on suunniteltu kahta metroa Teneriffalle ja Gran Canarialle jo kohta 40 vuotta. Hankkeet on aina lykätty, koska niiden kustannukset on arvioitu miljardiluokkaan. Mielenkiintoista laskelmissa on se, ettei niissä koskaan ole huomioitu lipputuottoja ja mahdollista voittoa. Vai odottaako Kanaria / Espanja samaa EU:n miljardiluokan rahoitusta jolla saaren tiestö on rakennettu?…

- Mainos -

Eurooppaan ja Espanjaan saattaa olla tulossa perin kuumat oltavat säätilojen johdosta. Kannattaa seurata aktiivisesti säätiedotteita ettei tule tukalia yllätyksiä vaikka junamatkalla Málagasta pohjoiseen kuluvalla viikolla.

Málagan kulmilla poliisi on takavarikoinut yli 1.000 kiloa hashista eräästä pakettiautosta, jonka hollantilainen kuljettaja on pidätetty.

Kommentti: Määrä kuulostaa hurjalta, mutta valitettavasti ”tonniluokan” huumetakavarikot ovat jokseenkin arkipäivää Espanjassa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...