Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 18.6.219

Espanjan korkein oikeus antaa tänään päätöksensä pankkialan työsopimusta koskevassa kiistassa. Pankkitoimihenkilöt joihin sovelletaan pankkien työsopimusta saanevat yhteensä noin 35 miljoonan euron korvaukset palkkoihin liittyen.

Málagan kulmilla poliisi on pidättänyt 23-vuotiaan tirkistelijän, joka oli käyttäytynyt sopimattomasti työpaikallaan.

Joidenkin suomalaisten Espanjan matkasuunnitelmia muuttaneen Boieng 737 max- lentokoneen lentokielto ja siitä aiheutunut epäluulo alkaa käydä koneen kehittäneelle yhtiölle kalliiksi. Tänä vuonna kevään jälkeen uusia koneita on tilattu Airbussilta yli 11 miljardilla eurolla ja Boiengilta 0 eurolla.

Espanjassa ei kulu nykyään kuukauttakaan ilman uutta jalkapallon sopupeleihin tai korruptioon liittyvää uutista. Viimeisin skandaali liittyy Real Madridin entiseen pelaajaan Raul Bravoon, jonka kotiin tehdyssä ratsiassa on takavarikoitu runsaasti käteistä rahaa epäiltyihin laittomiin toimiin liittyen.

- Mainos -

Fuengirola on taas kerran päättänyt profiloitua eurooppalaiseksi moderniksi innovaatiokaupungiksi, jonka keskeisinä merkkeinä ovat Smartcity-tyylinen teknologinen osaaminen ja edelläkävijyys. Tätä visiota johtaa suomalaisiakin äänestäjiä ajoittain kosiskeleva pormestari Ana Mula, joka on esitellyt hankkeeseen liittyen kaupungin uusien vastuu-alueiden jaon ja uuden satamahankkeen.

Kommentti: Hieno että Fuge menee eteenpäin ja ohittaa Pariisin ja Lontoon lähiaikoina Euroopan keskeisenä kulttuuri- ja teknologiakeskuksena ja muodostaa uuden standardin Espanjalaiselle tulevaisuuden esimerkkikaupungille. Tästä huolimatta olen sitä mieltä, että kaupungin todellisen tilan saa selville kävelemällä yksin rantapaseon päädystä päätyyn noin puoliltaöin ja tekemällä omat johtopäätökset kokemansa ja näkemänsä perusteella.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...