Pikauutiset

Keskiviikon pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 19.6.219

Uutiskatsaus Espanja 19.6.219

Espanjassa on tehty laskelma, jonka mukaan parisuhdeväkivallan seurauksena on kuollut noin 1000 naista vuodesta 2003 alkaen. Yksi viimeisimmistä uhreista oli Fuengirolassa asuva Diana Vargas.

Kommentti: Aihe on saanut paljon julkisuutta viimeisen parin vuoden aikana, ja joka kerta sitä yritetään ratkoa mitä moninaisimmin keinoin. Luvut kuitenkin osoittavat etteivät toimet ole saaneet aikaan juurikaan muutosta.

Espanjalainen julkkis Patricia Conde on saanut sakot verovirastolta hänen firmansa tekemien vähennysten takia. Patricia oli laittanut firmansa kirjanpitoon mm. omat meikki-, alusvaate- ja huonekaluostoksensa.

Kommentti: Tämän yksittäisen uutisen perusteella voisi saada käsityksen siitä, että Espanjan verovirasto ja viranomaiset olisivat jotenkin tehokkaita toimissaan ja harmaan talouden karsimisessa. Tuota…asia ei ole ihan näin yksioikoinen…

Madridin alueen liikennerajoitukset aiheuttavat viikoittaisia mielenosoituksia ja uusia ongelmia. Joissakin tapauksessa normaalin perheen arki on voinut vaikeutua huomattavasti, kun lapsia ei ole voinut viedä normaaliin tapaan kouluun. Joillakin alueilla taas saasteet ovat alkaneet keskittyä tiettyyn vuorokauden aikaan, kun liikennerajoitukset on säädetty kellon aikaan sidotuiksi. Viimeisin protesti aiheen tiimoilta tulkitsee keski-Madridin olevan nykyään halvaantunut uusien liikennemääräysten vuoksi.

Kommentti: Aihe on äärimmäisen politisoitunut ja sitä käytetään puolueidenvälisenä poliittisena aseena. Tässäkin, kuten monessa muussakin aiheessa EU ja Espanja ovat ajoittain törmäyskurssilla, sillä EU on käyttänyt sananvaltaansa sen suhteen, miten Madridin liikenne tulisi hoitaa. Sanomattakin on selvää, että EU:n puuttuminen asiaan sapettaa madridilaisia.

– 74-vuotias Maria Heredia -niminen henkilö on kadonnut Málagan alueella.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa