Tällaisen asunnon saat Aurinkorannikolta 300.000 eurolla

Pikkukämppä avaralla merimaisemalla, perheasunto kaupungista, iso talo maalta… Sama raha, erilaiset vaihtoehdot.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
4 min lukuaika

Asuntokauppa käy kuumana Espanjan Aurinkorannikolla, ja hinnat ovat olleet vakaassa nousussa jo pidemmän aikaa. ”Mitä ne asunnot siellä maksaa?” on kysymys jonka jokainen rannikon suomalainen on kuullut moneen kertaan sukulaisilta, kavereilta, jne.

Kysymykseen on tietysti lukematon määrä vastauksia, koska tarjonta on loputtoman laaja.

Päätimme kuitenkin luoda pienen katsauksen siihen, mitä samalla rahalla saa sijainnista riippuen. Asettelimme hintahaarukan mahdollisimman tarkkaan 300.000 euron kohdalle ja katsoimme, mitä sillä saa Aurinkorannikon rantaviivalta ja pienen ajomatkan päästä. Tai pienenä jokerikorttina hieman kauempaakin.

Muun muassa seuraavia vaihtoehtoja tarjoaa Espanjan suurin asuntoportaali Idealista.

- Mainos -

Fuengirolasta ranta-asunto hotellin mukavuuksilla

Rantaviiva ja avoimet merinäköalat ovat Fuengirolassa hinnoissaan. Jos 300.000 eurolla haluaa asunnon rantakadun varrelta, joutuu tinkimään joko asunnon koosta tai kunnosta.

Kompakti ranta-asunto Fuengirolasta. Kuvat Idealista.

Esimerkiksi poimimme hyväkuntoisen yksiön suomalaisillekin hyvin tutusta Stella Maris hotellista, osoitteesta Paseo Marítimo Rey de España, 54. Sijainti on keskeinen, Los Bolichesin ja sataman välissä.

Rakennuksen yhdeksännestä kerroksesta on myynnissä yksiöksi muunnettu, alun perin yhden makuuhuoneen asunto, jossa on 43 neliötä plus 12 neliön terassi etelään, eli suoraan Välimerelle.

Terassilta avautuvat esteettömät merinäkymät.

Ilmastoitu asunto on hyvässä kunnossa ja osittain kalustettu, käytössä on hotellin yleinen uima-allas ympäri vuoden ja vastike sisältää taloussähkön.

Asunnon myyntihinnaksi on ilmoitettu 310.000 euroa.

Marbellasta ranta-asunto huvivenesatamasta

Marbellasta löytyy 300.000 hintaluokkaan esimerkiksi 46 neliön kompakti kahden makuuhuoneen cityasunto. Asunto sijaitsee Marbellan rantakadulla, huvivenesataman kohdalla. Alle 50 neliöön on saatu mahdutettua tupakeittiö, kaksi pientä makuuhuonetta ja kylpyhuone. Parveketta sen sijaan ei ole.

Marbellan pikkukolmiosta merinäkymä on rajallinen

Koko viidennessä kerroksessa sijaitseva asunto on modernisti remontoitu ja makuuhuoneista on osittainen merinäköala. Hintapyyntö tälle kohteelle on 315.000 euroa.

Cártamasta maalaistalo vierasasunnolla

Jos malttaa lähteä hiemankin kauemmas merestä ja isommista kaupungeista, löytää rahalleen melko mukavaa vastinetta. Esimerkiksi otettakoon Cártaman pikkukaupunki.

- Mainos -

Cártama sijaitsee noin 15 kilometrin ja reilun vartin automatkan päässä Málagan kaupungista. Lähimpään merenrantaankin ajaa alle 20 minuutissa. Asukkaita Cártamassa on vajaat 30.000.

Pikkukaupungin liepeiltä on myynnissä mm. 233 neliön maalaistalo yli 9000 neliön tontilla. Pääkerroksessa on mm. kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, keittiö ja takallinen olohuone. Toinen kerros toimii vaikka erillisenä asuntona, jossa on oma sisäänkäynti, huone ja kylpyhuone.

Cartaman maaseudun rauhasta löytyy tilaa ja mahdollisuuksia.

Varustukseen kuuluu mm. oma uima-allas auringonottoalueineen, puutarha, kaksi autotallia, talous-/varastorakennuksia.

Näkymät vehreältä tontilta ovat upeat. Muuttokuntoisesta talosta saa remontoimalla vaikka kuinka upean. Hintapyynti on 298.900 euroa.

Miten olisi oma kylä?

Jos nauttii maaseudun rauhasta oikein tosissaan, voi Espanjasta ostaa myös kokonaisia kyliä. Silloin voi itse päättää keitä naapureikseen haluaa, vai haluaako ketään.

Otettakoon 300.000 euron hintaluokassa esimerkiksi Salto de Castron pikkukylä Zamoran maakunnassa, Kastilia ja Leónin itsehallintoalueella. Kylä sijaitsee Duero-joen varrella, aivan Portugalin rajalla.

Portugalin rajalta löytyy sopuhintaan tyhjillään oleva Salto de Castron kylä.

Kylässä on 44 asuntoa, baari, kirkko ja koulurakennus jossa on useita luokkahuoneita, Lisäksi kylässä on myös vanha Guardia Civilin kasarmi, uima-allas ja urheilualueita. Mediatietojen mukaan kylä on ollut tyhjillään 30 vuotta.

Vuonna 2022 Salto de Castron kylä myytiin toledolaiselle liikemiehelle 300.000 eurolla. Hänen matkailuhankkeensa kylän suhteen menivät ilmeisesti mönkään, sillä hän palautti kylän takaisin markkinoille. Tosin nyt hintalappu oli melko lailla suolaisempi, 580.000 euroa. Kenties siitä voi neuvotella.

- Mainos -

Samaan aikaan Helsingissä

Vertailun vuoksi kurkkasimme myös suomalaisen Etuovi-sivuston tarjontaan. Helsingistä 300.000 euron hintaluokasta löytyi monenlaista mielenkiintoista. Nostettakoon niistä esiin vaikkapa Pursimiehenkadulla Punavuoressa sijaitseva minikaksio.

Näistä Punavuoren maisemista löytyy minikaksio hieman alle 300.000 eurolla.

Vuonna 1962 valmistuneen 5-kerroksisen talon kolmannessa kerroksessa sijaitsee 36-neliöinen kaksio. Siistissä peruskuntoisessa asunnossa on myös lasitettu parveke sisäpihalle.

Tilaihmeellä on hintaa 299.000 euroa, yhtiövastike on noin 230 euro kuussa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *