Matkailu Uutiset

Takana on kaikkien aikojen uintikesä

Kesä 2020 muistetaan epäilemättä monista negatiivista asioista, kuten liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista, maskipakosta, ynnä muista pandemian aiheuttamista hankaluuksista. Mutta meressä uimisen kannalta tämä kesä on ollut erinomainen, jopa kaikkien aikojen paras. Tähän on useita syitä.

 

Yksi ilmeinen syy on rantojen ja vesien puhtaus, joka on seurausta huomattavasti laskeneista turistimääristä. Turisteilla on tapana jättää jälkeensä seteleiden lisäksi myös ikävämpiä papereita ja muita roskia.

Toinen suuri tekijä uintimukavuudessa on ollut poikkeuksellisen lämmin merivesi. Espanjan merentutkimuslaitos mittasi tämän vuoden elokuussa Fuengirolan rannalla meriveden lämpötilaksi 26,6 astetta. Lukema on korkein koko alueen mittaushistoriassa, joka alkoi vuonna 1984. Keskimäärin meriveden lämpötila alueella elokuussa on 21,3 astetta. Edellinen ennätys, 25,5 astetta oli vuodelta 2013.

Yksi tekijä ennätyksellisissä meriveden lämpötiloissa on luonnollisesti ilmastonlämpeneminen. Kaikki ei kuitenkaan mene sen piikkiin, vaan ilmiölle on myös meteorologisia syitä. Näistä suurin on se, että tänä kesänä Välimeren suunnalta puhaltava levante-tuuli on ollut vallitseva. Atlantin suunnalta puhaltavaa poniente-tuulta on ollut vain harvoin ja lyhytaikaisesti.

Vielä yksi ilouutinen meressä viihtyville on ollut se, että edellisvuosista poiketen tänä kesänä alueen rannoilla ei ole havaittu juuri lainkaan meduusoja. Asiantuntijoiden mukaan tilanne säilynee samankaltaisena myös lähikuukaudet, joten merivedestä nauttijoilla jatkuvat ilon päivät.

Mitä pidit jutusta?
+1
94
+1
9
+1
1
+1
5
+1
2
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa