Blogi Pääkirjoitukset

Muista aina liikenteessä…

 

Syksy on tullut Espanjaankin. Kalenterin mukaan se alkaa vasta parin viikon kuluttua, mutta koulujen alku on täälläkin varmin merkki syksystä. Elämän rytmi asettui arkisiin uomiinsa, kun taaperot torstaina aloittivat koulutyönsä.

Yksi merkittävä ero koulujen alkamisen suhteen Suomessa ja Espanjassa on. Suomessa alkaa aina elokuun alussa mittava mediakampanja, jossa muistutetaan autoilijoita siitä, että tiellä saattaa olla lapsia. Lapsia voi olla myös suojatiellä, joten audimachoja ja bemarijuppeja pyydetään huomioimaan tällainen yksityiskohta kaupunkien kiihdytyskaistoilla. Asia lukee kyllä ihan tieliikennelaissakin, mutta joka vuosi se vaatii kalliin kampanjan, jotta ratin takana istuvat luupäät muistaisivat katsoa ja hiljentää suojatien kohdalla.

Espanjassa suojatiekäyttäytymisestä koulujen alun yhteydessä ei tarvitse muistuttaa. Paikalliseen liikennekulttuuriin kuuluu jalankulkijan kunnioitus ja suojatiellä annetaan aina tilaa kävelijälle. Koulujen lähistöllä poliisit ovat vielä varmistamassa, että lapset pääsevät ylittämään kadut turvallisesti.

Mielenkiintoista on nähdä, kauanko espanjalaiset koulut ovat auki. Málagan provinssissa kaksi koulua jouduttiin sulkemaan jo ennen ensimmäistä koulupäivää. Henkilökunnalla oli havaittu tartuntoja ja koulut päätettiin turvallisuussyistä olla avaamatta. Seuraavan kahden viikon aikana on oletettavaa, että melkoinen määrä oppilaita siirtyy etäopetukseen. Altistumisia tartunnoille tulee varmasti.

Etäopetus saattaa monessa tapauksessa olla terveellisempää, vaikkei koronariskiä laskettaisikaan. Maskipakko seitsemänvuotiaalla pojalla tarkoittaa erilaisille bakteereille altistumisen voimakasta lisääntymistä. Maskia räplätään samoilla käsillä, joilla juuri aiemmin kaiveltiin lähiön piskin merkitsemää ojanpiennarta.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa