Suvivirsi Välimeren rannalla

Kun Fuengirolan Kotikoulu vietti kevätjuhlaa rantariehan merkeissä, siitä oli pönötys kaukana.

Koulunkäynnissä Aurinkorannikolla on monta mukavaa puolta. Siitä olivat varmasti samaa mieltä kaikki Fuengirolan Kotikoulun oppilaat viettäessään kevätjuhlaa rantariehan merkeissä viime keskiviikkona Fuengirolan rannalla. Aurinko paistoi täydeltä terältä, meri kimmelsi, hiekka lämmitti paljaita varpaita ja sää oli mukavan kesäinen olematta vielä turhan kuuma.

-Halusimme välttää turhaa pönötystä, kertoi koulun johtaja Sami Lassila.

Pakollisiin kuvioihin kuului vain Suvivirsi ja kiitospuheet, muuten ohjelma oli koottu erilaisista aktiviteeteista, kuten joukkueittain mitelty hiekkalinnakisa, viestijuoksu, jalkapallo sekä uinti.

Tytöt olivat askarrelleet sanomalehdistä seppeleitä. (Kuva: Tiina Piha)

Paikalla upeasta päivästä nauttimassa oli 26 oppilasta ja kymmenkunta vanhempaa. Koko lukuvuoden aikana koulussa on Sami Lassilan mukaan opiskellut runsaat sata oppilasta. Koulun palvelut on tarkoitettu vain väliaikaisesti Espanjassa oleskelevien perheiden lapsille.

- Mainos -

-Olemme tosi tyytyväisiä tähän ensimmäiseen vuoteemme. Fiilis on hyvä ja myös runsas palaute on ollut myönteistä. Koko ajan kehitämme ja muokkaamme toimintaa, Lassila kertoo.

-Paras kiitos meille on ollut se, kun Suomessa kiusattu tai muuten koulussa vetäytyvä lapsi on täällä puhjennut kukkaan.

Fuengirolan Kotikoulun toiminta jatkuu myös kesän ajan kesäkoulun muodossa.

Tiina Piha

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...