Leo-Pekka Tähti on tyytyväinen koriskauteen

Veléz-Málagassa kotipaikkaansa pitävä Amivel jäi lopputurnauksessa neljänneksi.

Koripalloilija, ratakelaajana paremmin tunnettu Leo-Pekka Tähti, 34, on tyytyväinen Amivelin kauteen, vaikka seura jäi neljän joukkueen lopputurnauksen, Final Fourin viimeiseksi, kun se hävisi San Agustínista kotoisen olevalle CD Ilunionille pronssiottelussa 54–75.

– Turnaus meni odotetusti. Kaikki olisivat olleet voitettavissa, jos olisimme pystyneet pelaamaan hyvin täydet 40 minuuttia, mutta pystyimme siihen vain puolet ottelusta, Tähti sanoo.

Suomalainen pussitti pronssiottelussa vain neljä pistettä.

– Omalta kohdaltani pronssipeli meni paremmin kuin ensimmäinen. Pystyin puolustaa korkealla tasolla, vaikka heittopeli ei kulkenut, Tähti analysoi.

Neljäs sija on kuitenkin Amivelin historian toistaiseksi paras sijoitus. Seura oli aikaisemmin ollut parhaimmillaan kuudes.

– Neljännestä sijasta huolimatta kaudesta jäi positiivinen maku.

Tähti osasi ennustaa joukkueen menestyksen jo syksyllä Fuengirola-lehden haastattelussa. Edelliskaudelta säilyi hyvä runko ja joukkue sai kolme uuttaa kovan luokan vahvistusta.

– Uskoin, että sijoitumme viiden joukkoon tai jopa Final Fouriin, Tähti sanoi tuolloin.

Palaa ehkä Espanjaan

Liigan voitto meni Albaceteen, kun BSR Amiab kukisti loppuottelussa Bidaideak Bilbao BSR:n lukemin 59–54.

Vaikka Tähti totesi ensin, että kaudesta jäi positiivinen maku, niin hetkeä myöhemmin hän kertoo, että kaudesta jäi vähän hampaankoloon.

– Olin vain muutamassa pelissä aloitusviisikossa. En päässyt alkukaudesta oikein rytmiin, loppukausi olikin parempi, Tähti kertoo.

Tähti suunnitteli vielä muutama viikko sitten, että hän jäisi ensi talveksi Suomeen harjoittelemaan, koska hänen vaimonsa Sandra aloitti opiskelut Turussa.

– Ensi kausi on vielä auki. Voi olla hyvinkin, että harjoittelen kuitenkin täällä, kuusi talvea Espanjassa treenannut Tähti kertoo.

Mikäli Tähti jää Suomeen, niin hän todennäköisesti pelaa koripalloa kaudella 2018–2019 – kuten paralympiavuosina – Venäjällä.

Kelauskausi alkaa Sveitsistä

Suomalainen on tuttu näky Estadio Ciudad de Málagan yleisurheilukentällä. Málagan kaupunki on tukenut mestaria antamalla hänelle ilmaiset harjoitteluvuorot ja varastokopin pyörätuolille.

Keskiviikkona Tähti suuntaa päätoimisesti leipälajinsa eli T-54-luokan ratakelauksen pariin. Hän aloittaa kautensa perinteiseen tapaan Sveitsistä.- Saudi-Arabiassa järjestetään maaliskuussa kisoja, joissa olisi tarjolla palkintorahaa. Olen joskus kilpaillut siellä, mutta pidän Sveitsiä oman kauteni avauskilpailuna.

Kauden päätavoite on kuitenkin elokuun lopussa Berliinissä järjestettävät yleisurheilun EM-kisat. Tähdeltä ei tarvitse edes kysyä tavoitetta. Se on satasen kultamitali.

– Nyt kun yksi kausi päättyi, niin toinen alkaa. Odotan vesi kielellä tulevia kilpailuja, sanoo viisi paralympiakultaa ja lähes 20 muuta arvokisamitalia voittanut Tähti.

Mika Heikkilä

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...