Leo-Pekka Tähti on tyytyväinen koriskauteen

Veléz-Málagassa kotipaikkaansa pitävä Amivel jäi lopputurnauksessa neljänneksi.

Koripalloilija, ratakelaajana paremmin tunnettu Leo-Pekka Tähti, 34, on tyytyväinen Amivelin kauteen, vaikka seura jäi neljän joukkueen lopputurnauksen, Final Fourin viimeiseksi, kun se hävisi San Agustínista kotoisen olevalle CD Ilunionille pronssiottelussa 54–75.

– Turnaus meni odotetusti. Kaikki olisivat olleet voitettavissa, jos olisimme pystyneet pelaamaan hyvin täydet 40 minuuttia, mutta pystyimme siihen vain puolet ottelusta, Tähti sanoo.

Suomalainen pussitti pronssiottelussa vain neljä pistettä.

– Omalta kohdaltani pronssipeli meni paremmin kuin ensimmäinen. Pystyin puolustaa korkealla tasolla, vaikka heittopeli ei kulkenut, Tähti analysoi.

- Mainos -

Neljäs sija on kuitenkin Amivelin historian toistaiseksi paras sijoitus. Seura oli aikaisemmin ollut parhaimmillaan kuudes.

– Neljännestä sijasta huolimatta kaudesta jäi positiivinen maku.

Tähti osasi ennustaa joukkueen menestyksen jo syksyllä Fuengirola-lehden haastattelussa. Edelliskaudelta säilyi hyvä runko ja joukkue sai kolme uuttaa kovan luokan vahvistusta.

– Uskoin, että sijoitumme viiden joukkoon tai jopa Final Fouriin, Tähti sanoi tuolloin.

Palaa ehkä Espanjaan

Liigan voitto meni Albaceteen, kun BSR Amiab kukisti loppuottelussa Bidaideak Bilbao BSR:n lukemin 59–54.

Vaikka Tähti totesi ensin, että kaudesta jäi positiivinen maku, niin hetkeä myöhemmin hän kertoo, että kaudesta jäi vähän hampaankoloon.

– Olin vain muutamassa pelissä aloitusviisikossa. En päässyt alkukaudesta oikein rytmiin, loppukausi olikin parempi, Tähti kertoo.

- Mainos -

Tähti suunnitteli vielä muutama viikko sitten, että hän jäisi ensi talveksi Suomeen harjoittelemaan, koska hänen vaimonsa Sandra aloitti opiskelut Turussa.

– Ensi kausi on vielä auki. Voi olla hyvinkin, että harjoittelen kuitenkin täällä, kuusi talvea Espanjassa treenannut Tähti kertoo.

Mikäli Tähti jää Suomeen, niin hän todennäköisesti pelaa koripalloa kaudella 2018–2019 – kuten paralympiavuosina – Venäjällä.

Kelauskausi alkaa Sveitsistä

Suomalainen on tuttu näky Estadio Ciudad de Málagan yleisurheilukentällä. Málagan kaupunki on tukenut mestaria antamalla hänelle ilmaiset harjoitteluvuorot ja varastokopin pyörätuolille.

Keskiviikkona Tähti suuntaa päätoimisesti leipälajinsa eli T-54-luokan ratakelauksen pariin. Hän aloittaa kautensa perinteiseen tapaan Sveitsistä.- Saudi-Arabiassa järjestetään maaliskuussa kisoja, joissa olisi tarjolla palkintorahaa. Olen joskus kilpaillut siellä, mutta pidän Sveitsiä oman kauteni avauskilpailuna.

Kauden päätavoite on kuitenkin elokuun lopussa Berliinissä järjestettävät yleisurheilun EM-kisat. Tähdeltä ei tarvitse edes kysyä tavoitetta. Se on satasen kultamitali.

– Nyt kun yksi kausi päättyi, niin toinen alkaa. Odotan vesi kielellä tulevia kilpailuja, sanoo viisi paralympiakultaa ja lähes 20 muuta arvokisamitalia voittanut Tähti.

- Mainos -

Mika Heikkilä

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...