Lukuaika: Suomi teki historiaa ja selvisi Málagassa pelattaviin Davis Cupin tennisfinaaleihin

Suomi teki historiaa ja selvisi Málagassa pelattaviin Davis Cupin tennisfinaaleihin

Suomen tennismaajoukkue ylsi huikeaan urotekoon. Málagassa saa marraskuun lopulla kannustaa sinivalkoisia värejä.

Suomi eteni maailman kahdeksan parhaan joukkoon tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupissa.

Saavutus on historiallinen: koskaan ennen eivät sinivalkoiset tennispelaajat ole päässeet edes Davis Cupin 16 maan lohkovaiheeseen, joka pelattiin tänä viikonloppuna Kroatian Splitissä. Lohkovaiheessa puolet maajoukkueesta putoaa pois.

Davis Cupia pidetään epävirallisina tenniksen MM-kisoina.

Suomen joukkueen upeat otteet ennakkoon kovemmista vastustajista petasivat kaikkien aikojen suomalaisen tennisyllätyksen.

- Mainos -

Suomi hävisi avausottelunsa Hollannille, mutta voitti sitten isäntämaa Kroatian.

Ratkaisevat ottelut pelattiin Yhdysvaltoja vastaan lauantai-iltana.

”Nyt menemme Málagaan” –Emil Ruusuvuori iloitsi

Otto Virtasen, 22, (tämän artikkelin pääkuvassa) ja Emil Ruusuvuoren, 24, voitot kovista jenkkivastustajistaan takasivat Suomen Davis Cup -voiton lajin mahtimaasta Yhdysvalloista jo ennen nelinpeliä. Nelinpelissä Suomea edustavat tuore Yhdysvaltojen avointen sekanelinpelin voittaja Harri Heliövaara, 34, Patrik Niklas-Salminen, 26, sekä Patrick Kaukovalta, 24.

– Tämä merkitsee paljon koko maallemme ja suomalaiselle tennikselle. Näytimme, miten vahva tämä joukkue on. Nyt menemme Málagaan, Emil Ruusuvuori hehkutti ottelunsa jälkeen.

Myöhään lauantai-iltana (17.9.) pelatussa nelinpelissä Suomi jatkoi sensaatiomaisia otteitaan, kun Harri Heliövaara ja Patrick Kaukovalta kukistivat parin Austin KrajicekRajeev Ram 2–1 (6–7, 7–6, 10–8).

Jenkkejä pidettiin ylivoimaisina ainakin ranking-listausten mukaan. Yhdysvaltain Krajicek on rankingin ykkönen ja Ram vitonen. Heliövaaran rankingsijoitus nelinpelissä on 30 ja Kaukovallan 796.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

- Mainos -

Davis Cupin lopputurnaus pelataan Malagassa marraskuun lopussa 21.-26.11.

Pelipaikkana on Palacio de Deportes José María Mar Carpena -areena, joka tunnetaan etenkin  Aurinkorannikon koripalloylpeys Unicaja Málaga -joukkueen kotikenttänä.

Lue myös: Novak Djokovic muutti Marbellaan asumaan

Fuengirolasta kentälle on lyhyt matka, joten suomalaisia on varmasti sankoin joukoin kannustamassa omiaan historiallisessa finaalivaiheessa.

Lohkovaiheen pelit Kroatiassa ovat vielä kesken, mutta näyttää siltä, että sekä Ruotsi että Espanja putoavat eivätkä pelaa marraskuussa Málagassa Davis Cupin finaaleissa.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...