Suomi 100 -juhlintaa Fuengirolassa

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlittiin eri puolilla rannikkoa. Suomalaisten aktiivisesta itsenäisyyspäivän vietosta kertoo osaltaan se, että Fuengirolan Rauhanpalatsin juhlan liput myytiin loppuun.

 ”Yhdessä” on ollut Suomen juhlavuoden avainsana. Yhdessä tekeminen, Suomen menestystarina ja sen jatkamisen vastuun siirtäminen uusille sukupolville olivat kantavia teemoja myös Fuengirolan Palacio de la Pazissa järjestetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa. 

 Lavalle nousikin esiintyjiä aina alakoululaisista eläkeläisiin. Myös puheissa katseet kiinnitettiin tulevaisuuteen. 

– Suomen nousu köyhyydestä vaurauteen on ennen kaikkea koulutuksen ja tasa-arvon tarina. Meillä on käsissämme suuri vastuu säilyttää nämä tekijät myös tuleville sukupolville, tiivisti Suomen Madridin suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen juhlapuheessaan.

Suurlähettiläs iloitsi Espanjan ja Suomen vahvasta suhteesta, maiden välisen kauppavaihdon uudesta noususta sekä Espanjan aktiivisesta suomalaisyhteisöstä.

- Mainos -

– Te kaikki olette tärkeä osa Suomi-kuvaa. Saatatte olla monen espanjalaisen ensimmäinen tai jopa ainoa kosketus Suomeen. Lisäksi olen iloinen siitä, että nykyään moni tänne asettunut suomalainen on nuori yrittäjä, jolle Espanja tarjoaa mielenkiintoisen toiminta-alustan.

Juhlassa esiintyi myös paikallinen lapsikuoro.

Sinivalkoinen Fuengirola

Myös Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula kunnioitti sinivalkoista juhlaa läsnäolollaan. Hänen puheenvuorostaan huokui kiitollisuus ja tyytyväisyys suomalaisyhteisöä kohtaan. 

– Kiitos siitä, että saan jakaa kanssanne tämän tärkeän päivänne. Te suomalaiset olette osa Fuengirolan sielua. Nykyään voimme puhua jopa sukupolvista, jotka ovat sekä suomalaisia että fuengirolalaisia. Te olette fuengirolalaisia siinä missä muutkin, Mula totesi.

Mula osoitti myös tietämyksensä Suomen itsenäisyyden historiasta ja kehotti yleisöä aplodeihin kiitokseksi ja kunnianosoitukseksi veteraaneille. 

Rauhanpalatsi täyttyi ääriään myöden, eikä lippuja Kulttuuriyhdistys Kalevan järjestämään tilaisuuteen riittänyt kaikille halukkaille. Heidän onnekseen juhlinta ei jäänyt siihen vaan jatkui monessa ravintolassa itsenäisyyspäivän vastaanoton seurannalla.

Moni paikallinenkin tiesi, miksi katukuvassa näkyi juhlapukuisia suomalaisia, sillä sanomalehti Sur julkaisi itsenäisyyspäivänä artikkelin otsikolla La Finlandia de la Costa del Sol eli Aurinkorannikon Suomi.  

Marena Ahonen

- Mainos -
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...