Yritysuutiset

Suomalaista ruokaa ja tunnelmaa

– Kunhan viranomaisten kanssa lupa-asiat saadaan kuntoon, aiomme laittaa tänne myös muutaman kahvilapöydän, Liimataiset suunnittelevat. Kuva: Janne Leipijärvi)

Riitta ja Jukka Liimataisen Safka Store on tuore tulokas Fuengirolan suomituotteiden kaupoissa. Yrittäjäpariskunnan ajatuksena on tehdä liikkeestään hiukan enemmän kuin pelkkä ruokakauppa.

 

Riitta ja Jukka Liimatainen muuttivat Fuengirolaan viime kesänä. Ajatuksissa oli avata suomituotteiden kauppa, kunhan sopiva liiketila löytyisi.

– Tässä bussikadulla oli tosi huonosti tiloja tarjolla, Jukka Liimatainen kertoo.

Lopulta syyskuussa sopiva tila kuitenkin löytyi. Ja nimenomaan bussikadulta, läheltä Fuengirolan keskustaa. Toisin sanoen nyt suomalaistuotteiden tarjontaa löytyy myös Los Pacosin ja Los Bolichesin ulkopuolelta.

Syksyn ja talven aikana paikat remontoitiin ja laitettiin muutenkin kuntoon, esimerkiksi esteettömän kulkemisen suhteen. Asiakkaille Safka Storen ovet avautuivat ensimmäistä kertaa helmikuun 7. päivänä. Avajaiskahvit tarjoiltiin karkauspäivänä 29.2.

– Laskeskelimme että avaiskahveilla kävi noin 300 henkeä, arvioi Jukka Liimatainen tyytyväisenä.

Enemmän kuin ruokakauppa

Safka Storen hyllyiltä löytyy hyvä valikoima tuttuja suomituotteita. Suosikkimakeisista hernekeiton ja lonkeron kautta Mummolan tuoreeseen ruisleipään, ja luonnollisesti paljon muuta.

– Kaksi asiaa joihin haluamme panostaa erityisesti ovat lastenruoat ja vegeruoka, kertoo Riitta Liimatainen.

Kun Safka Storeen kävelee sisään, ei voi välttyä ajatukselta, että tämä ei ole ihan pelkkä ruokakauppa. Tila on väljä, sisustuksessa on käytetty vanhoja tyylikkäitä huonekaluja, taustalla soi vanha suomalainen musiikki ja seinällä komeilee muun muassa Olavi Virran kuva. Seinustoilta löytyy penkkejä, joilla sopii painaa puuta asioinnin lomassa.

– Me haluamme tehdä tästä vähän niin kuin olohuoneen. Täällä voi istahtaa rauhassa alas. Miehelläni on taustaa IT-alalla, joten jos joku kaipaa apua tablettinsa tai älypuhelimensa kanssa, sitä on tarjolla, Riitta Liimatainen kuvailee.

Liimataisilla on hyviä uutisia niille suomalaisille, jotka pysyvät rannikolla myös kesäkuukausina.

– Aiomme pitää liikkeen auki myös kesällä.

Safka Store:

  • Avda Ramón y Cajal 34
  • p. 642 01 06 35
  • facebook.com/safkastore/
  • Avoinna: ma-pe 10.30 – 19, la 10.30-16

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
14
+1
11
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa