keskiviikko, helmi 21, 2024

Suomalaisia Aurinkorannikolla noin 80% normaalivuosista

Pandemia on matkailun alalla ohitettu. Sen vaikutukset näkyvät vielä vuosia, mutta matkailijamäärät alkavat palautua normaaleiksi.

Kuluneen vuoden lokakuussa Suomesta saapui Málagan lentokentälle noin 16.500 ihmistä. Viimeisenä ”normaalina” lokakuuna vuonna 2019 tulijoita oli noin 3.000 enemmän. Prosentteina laskettuna suomalaisia tuli vuoden 2019 lokakuussa noin 20% enemmän.

Tässä tilastossa on huomioitava se, että niin sanotuilla ”pomppulennoilla” tulevat eivät näy näissä tilastoissa. On mahdollista, että tänä syksynä välilaskujen kautta on tullut enemmän ihmisiä, koska suoria lentoja Helsingistä ei ole yhtä paljoa kuin vuonna 2019. Tämä on tietysti spekulointia, mutta oletettavasti näin on, eli suomalaisten määrä on lähempänä normaalivuosia kuin tilasto kertoo.

- Mainos -

Kun katsellaan läheisiä verrokkikansojamme ruotsalaisia ja norjalaisia, heidän osaltaan tilanne on erilainen. Ruotsista Aurinkorannikolle lensi lähes täsmälleen sama määrä ihmisiä vuosien 2019 ja 2022 lokakuussa. Mainittakoon, että ruotsalaisia laskeutui Málagaan yli kaksi kertaa enemmän kuin suomalaisia.

Parhaiten pandemian ajasta näyttää toipuneen toinen naapurivaltiomme Norja. Norjasta tulijoita oli tänä vuonna huomattavasti enemmän kuin vuoden 2019 lokakuussa. Muutenkin suomalaisiin verrattuna norjalaisten liikkuminen on kasvanut hurjasti. Vuonna 2019 norjalaisia saapui noin 25% enemmän kuin suomalaisia, tänä vuonna hurjat 85% enemmän.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, kuva: Santtu Hyytinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Miten Suomelle käy Euroviisuissa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...