Lukuaika: Suomalainen Mobair ratkoo kosteusongelmia ja riittävää ilmanvaihtoa

Suomalainen Mobair ratkoo kosteusongelmia ja riittävää ilmanvaihtoa

Yritysuutinen

Aurinkorannikon ilmasto on monelle houkutteleva, ja hyvästä syystä. Mutta useissa asunnoissa sisäilman laatu jättää vastaavasti paljon toivomisen varaa.

Pahimmillaan kyseessä voi olla homeongelmia, mutta myös veto, heikko ilmanvaihto, happiköyhä ilma, tuuletuksen mukana sisään tuleva pöly, melu jne. ovat haasteita.

Hyvin usein sisäilman ongelmat johtuvat ilmanvaihdon puutteellisuudesta. Perinteinen espanjalainen tapa avata ikkunat ja ovet läpivetoa varten ainakin 20 minuutiksi joka päivä toimii monessa tapauksessa, mutta siinäkin on huonot puolensa. Esimerkiksi kylmänä aikana 20-30 minuutin aikana lämpö karkaa harakoille aika tehokkaasti ja lisäksi sisään tulee pölyä.

- Mainos -

Ilmalämpöpumppu toki lämmittää ja pitää sisäilman kuivanakin, mutta happea se ei sisäilmaan tuo, sillä se kierrättää samaa ilmaa.

Suomalainen Mobair on tuonut Aurinkorannikollekin saataville ilmanvaihtoratkaisun, jolla päästään tehokkaasti käsiksi sisäilman laadun ongelmiin, lämmittävän korvausilmalaitteen.

Kyseessä on pienehkö seinään asennettava yksikkö, joka tuo ulkoa raikasta ilmaa sisään suodattimen ja lämpökennon läpi. Ulkoilman sekaan laite sekoittaa huoneessa olevaa lämmintä ilmaa ja tämä seos puhalletaan takaisin huoneeseen. Laite näkyy jutun pääkuvassa ilmalämpöpumpun alla.

– Kun tuloilma lämmitetään ja sekoitetaan valmiiksi lämpimään sisäilmaan, ei muodostu vetoa, vaan ilma kiertää tasalämpöisenä ja miellyttävänä, Mobairin viennistä vastaava Juha Granlund kuvailee.

Tyytyväinen asiakas

Juhani Kekäläisellä (jutun pääkuvassa toinen vasemmalta) on jo yli 10 vuoden kokemus Suomessa Mobairin laitteista talossaan. Niin paljon hän kaipaa tuota ilmanvaihdon laatua, että nyt hän asennutti vastaavat laitteet myös Espanjan taloonsa.

– Näillä laitteilla pysyy sisäilma hyvänä, ja sen lisäksi säästän lämmityskuluissa. Suomen talossa on takkalämmitys, ja Mobairin ratkaisuilla saan siellä jaettua takan lämpöä koko taloon. Täällä saman voi tehdä ilmalämpöpumpun lämmölle, Juhani Kekäläinen kehuu.

Nopea asennus

- Mainos -

Aurinkorannikolla Mobairin tuotteita asentaa suomalainen pitkän linjan ilmastointiyritys Airtech Finland. Yrittäjät Mikko Laaksonen ja Jukka Pöyhönen ovat vakuuttuneita laitteiden toimivuudesta Aurinkorannikolla.

Pienehkön postilaatikon kokoinen laite lämmittää ulkoa tulevan ilman ja sekoittaa sen valmiiksi lämpimään sisäilmaan.

– Kannattaa pyytää meidät ensin ilmaiselle analysointikäynnille, jolloin voidaan mm. mitata hiilipitoisuusmäärät huoneissa ja kartoittaa kosteus- ja homeriskit, Laaksonen suosittelee.

– Itse laitteen asennus on melko nopeaa. Seinän paksuudesta ja materiaaleista riippuen voi turvallisesti sanoa että 1-4 tunnissa laite on asennettu ja toimintakunnossa, Pöyhönen lupaa.

Tarkempia tietoja Mobairin ilmanvaihtoratkaisuista kannattaa kysyä suoraan Airtechin miehiltä www.airtech-spain.com tai Mobairin kotisivulta https://mobair.fi/

Voit myös katsoa esittelyvideon: https://www.youtube.com/watch?v=SZ98PtAZ45w

Mobairin viennistä vastaava Juha Granlund kehottaa olemaan välittömästi yhteydessä Airtechiin tai häneen, koska Mobair yhtiö on luvannut kaikille syksyn 2023 aikana tilaaville huomattavat lisäedut.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...