tiistai, maalis 5, 2024

Se kuitenkin liikkuu

Eurooppa elää tänä kesänä koronaepidemian taitekohtaa. Rokotukset ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta edenneet hyvää vauhtia. Kauan odotettu laumasuoja saavutettaneen ainakin läntisessä Euroopassa kesän loppuun mennessä.

Tartuntalukujen orjallinen seuraaminen alkaa olla turhaa, pandemian tilasta kertovat nyt paremmin sairaalahoitoa ja erityisesti tehohoitoa tarvitsevien määrä. Sairaalaluvut ovat Espanjassa, samoin kuin Suomessa erittäin alhaiset ja ne ovat laskeneet kovaa vauhtia kaikkialla Euroopassa.

Kaikki merkit ja indikaattorit viittaavat siihen, että syksyllä elämä palaa lähemmäksi normaalia. Matkailua on nyt jo ryhdytty helpottamaan, on yleisesti tiedossa, että kansalaisilla on patoutunutta halua ja tarvetta päästä matkustamaan.

- Mainos -

Norwegianin paluu Helsinki-Málaga -reitille luo uskoa suomalaisten paluuseen Aurinkorannikolle. Alueen yrittäjillä on kovat odotukset syksyn suhteen. Nyt kannattaa panostaa palvelun ja tuotteiden laatuun. Asiakkailla on varaa valita ja sitä mahdollisuuttaan he käyttävät.

Taas tohdin toivoa, taas tohdin luottaa,
taas eespäin nähdä, uutta aikaa uottaa,
nään tuhat silmissäni tulikerää,
maailmat syntyy, sydänhaaveet herää,
ja vaikka pettäis kaikkein muiden usko,
maa pimeneisi, haihtuis huomenrusko,
se kuitenkin liikkuu!

(Eino Leino)

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...