Kesätöitä, tanssia ja murhamysteereitä

 

Chachoui on asunut koko elämänsä Espanjan Aurinkorannikolla. Hänen isänsä on Marokosta kotoisin oleva ravintolayrittäjä ja äitinsä suomalainen toimistotyöntekijä. Hän kävi ala-asteen espanjalaisessa koulussa ja siirtyi yläasteelle suomalaiseen kouluun.

-Muutos oli järisyttävän positiivinen. Espanjalainen koulu perustui lähes pelkästään ulkoa opetteluun, suomalaisessa koulussa mennään tiedon lähteille ja jokainen etsii tiedon itsenäisesti. Oikeasti ihmettelen, miten ero voi olla niin suuri. Espanjalainen koulujärjestelmä on auttamatta vanhanaikainen.

Kesät Suomessa ovat Sofialle tärkeitä Arkielämä on kuitenkin Espanjassa

Koulun vaihtoon Sofia sai kannustusta äidiltään. Siirtyminen toisenlaiseen systeemiin jännitti aluksi.

-Kielen kanssa oli alkuun vähän ongelmia. Toki äiti on puhunut kotona meille aina suomea ja osasin arkikielen ihan hyvin, mutta koulunkäynnissä tarvitaan aika laaja kielitaito. Nopeasti kuitenkin opin suomen niin hyvin, että koulu alkoi luistaa mukavasti. Kirjoituksetkin ovat menneet todella hyvin, syksyllä vielä kirjoitan pari ainetta ja sitten on muiden suunnitelmien aika.

Mitä murhaaja ajattelee?

Ne muut suunnitelmat ovat olleet ainakin osittain valmiina jo pitkään. Kriminologia on oppiaine, jota Chachoui aikoo lähteä opiskelemaan, todennäköisesti Málagan yliopistoon.

Murhat mysteerinä ovat aina kiinnostaneet Sofiaa. Hän on lapsesta asti seurannut aktiivisesti television laadukkaita poliisisarjoja ja lukenut runsaasti rikollisuuteen liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita.

-Haluan tutkia mitä murhaajan mielessä liikkuu. Olen ymmärtänyt, että lähes poikkeuksetta murhien taustalla on jokin trauma lapsuudesta. Murhaajilla on yleensä vaikeuksia kaikenlaisten tunteiden käsittelyssä ja ilmaisemisessa. Haluan nähdä mitä on niin vahvan vihan taustalla, joka saa ihmisen tapamaan toisen.

Kriminologian opintojen jälkeen Chachouin suunnitelmissa on käydä poliisikoulu. Tuollainen opintoyhdistelmä voi avata tietä juuri hänen unelma-ammattiinsa, murhia tutkivaksi erikoisagentiksi.

Mitä on suuren vihan taustalla Tuota kysymystä Sofia haluaa selvittää haaveammatissaan murharyhmän kriminologina

Kesätöissä Suomessa

Sofia Chachoui tuntee olevansa aidosti monikulttuurinen ihminen. Osa hänessä on suomalaista, osa espanjalaista ja osa marokkolaista. Hän ajattelee rakentavansa elämänsä Espanjaan, mutta Suomi tulee aina olemaan tärkeä paikka.

-Suomen kesään on aina ihana tulla. Nyt varsinkin, kun en ole päässyt näkemään sukulaisiani enkä monia kavereitani pitkään aikaan pandemian vuoksi. Vaikka Suomi onkin ihana paikka, minun on vaikea kuvitella asuvani täällä ympäri vuoden. En yksinkertaisesti kestäisi pitkää pimeää talvea, Chachoui sanoo Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa kahvilassa.

Suomeen Sofia saapui huhtikuun loppupuolella, kun kevään kirjoitukset olivat päättyneet. Aluksi hän teki lastenhoitotöitä, mutta haku pysyvämmästä kesätyöpaikasta oli koko ajan päällä.

-Toukokuussa pääsin Marko Röhrs Productions Oy:n leipiin osapäiväisesti. Järjestelimme elokuvia ja tv-sarjoja nimikkeiden mukaisesti ja tuhosimme paljon ylimääräistä materiaalia. Näihin liittyy paljon nykyisiä tietoturva-asioita, siksi mitä tahansa nauhalla olevaa materiaalia ei saa jättää varaston perälle lojumaan. Se oli kivaa hommaa, mutta halusin kuitenkin jokapäiväiseen työhön.

Jos nuorten on vaikea löytää kesätöitä Espanjasta, ei se helppoa ole Suomessakaan. Sofia laittoi kymmeniä hakemuksia ja pääsi moneen haastatteluunkin. Lopulta hieman onnenkantamoisesti hän löysi nykyisen työpaikkansa.

-Tätini työkaverin pelikaveri laittoi FaceBookkiin ilmoituksen avoimesta työpaikasta. Tätini vinkkasi siitä ja laitoin hakemuksen sisään. Ei mennyt kuin pari päivää, kun minut kutsuttiin haastatteluun ja siitä kolmen päivän päästä aloitin työt.

Nyt Sofia työskentelee hyvinvointi- ja luontaistuotteita myyvän verkkokauppa Minskan palveluksessa.

Sofia viihtyy kesätyössään Työnkuva on monipuolinen pakkaamisesta asiakaspalveluun

-Toimenkuvani on monipuolinen. Käsittelen asiakastilauksia ja toimitan tuotteita eteenpäin. Teen myös pakkaushommia ja arkistointia. Täällä on tosi kiva pieni työporukka, olemme muuten kaikki naisia, en tiedä onko se sattumaa vain ihan tarkoituksella mietitty. Uskon viihtyväni tässä hommassa koko kesän oikein hyvin.

Sofia asuu kesän ajan sukulaistensa luona Vantaan Myyrmäessä. Kulmat ovat hänen äitinsä lapsuuden ja nuoruuden maisemia. Kun ajamme läpi Myyrmäen Sofia kommentoi ympäristöä.

-Noissa taloissa äitini asui lapsena ja tuolla on jäähalli, missä hän harjoitteli taitoluistelua. Itsekin kokeilin taitoluistelua, mutta lopulta tanssi vei voiton rakkaimpana harrastuksena.

 

Kuka:

Sofia Chachoui

18 vuotta

Kotipaikka Las Lagunas, Mijas

Kotikielet espanja ja suomi

Abiturientti Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa

Toiveammattina murharyhmän erikoisagentti

Rakkain harrastus tanssi; moderni, baletti, hiphop

 

Antti Pekkarinen

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...