Saunamajuri löylyttää selvin päin

Aurinkorannikon saunamajuri Jyrki Ramstedt elää toista elämäänsä. Elämän jatko-osa alkoi, kun mies rutisti elämänsä viimeisen kaljatölkin pari vuotta sitten.

Palataan tuohon korkin kiinni laittamiseen tuonnempana, kerrotaan ensin, mikä mies on 59 -vuotias Jyrki Ramstedt.

-Sielultani olen kiinteistövälittäjä. Tein menestyksekästä uraa asuntojen myynnin parissa pääkaupunkiseudulla 35 vuotta. Siinä ehti nähdä monenlaista asuntoa ja vielä enemmän erilaisia ihmisiä.

Yksi kauppa on erityisesti jäänyt Ramstedtin mieleen.

- Mainos -

-Pariskunta oli myymässä taloaan. He olivat miettineet, että siitä voisi hyvällä tuurilla saada 500.000€. Kävin iltasella katsomassa talon ja kysyin kelpaisiko 750.000€. Eiväthän he sitä uskoneet, luulivat minun puhuvan pehmoisia.

-Seuraavana aamuna toimitin heille ostotarjouksen mainitsemallani hinnalla. Kaupat syntyivät ja pariskunta haukkoi henkeään. Saivat talostaan 50% enemmän, kuin olivat haaveilleet. He muuten muuttivat Fuengirolaan ja asuvat edelleen täällä.

Joskus kauppiaalla asiat loksahtavat kohdilleen. Kyseisessä tarinassa ostajana oli yhteisö, joka etsi sijoituskotitoimintaa varten tietynlaista taloa.

-Tiesin budjetin ja kaikki tarvittavat speksit. Ne osuivat täsmälleen kohdilleen tuossa talossa.

Lordi ja uima-allas

Aurinkorannikolle Ramstedt muutti reilut pari vuotta sitten. Alue oli tullut tutuksi jo aiemmin, yksi hauska tapahtuma sai miehen päättämään, että tänne muutetaan.

-Olin toukokuussa 2006 eräässä hotellissa Calahondassa lomareissulla. Kerroin hotellin johtajalle, että Euroviisuissa esiintyy Lordi niminen bändi Suomesta. Päätimme yhdessä rakentaa Euroviisukatsomon hotellin uima-altaalle. Roudasimme paikalle isot screenit ja äänentoiston.

Kuten kaikki muistamme, nuo Euroviisut olivat suomalaisittain historialliset.

- Mainos -

-Meteli altaassa nousi pistelaskun myötä. Jossain vaiheessa myös ruotsalaiset tulivat onnittelemaan meitä ja väitän, että siinä sadan hengen uima-altaassa on tuplasti väkeä juhlistamassa Suomen voittoa. Shampanja virtasi Calahondan yössä aamuun saakka, se oli yksi hauskimpia öitä elämässäni. Silloin päätin, että jossain kohtaa muutan Aurinkorannikolle.

Korkki kiinni

Vuonna 2021 tuo muutto tapahtui. Elämä Aurinkorannikolla ei ollut aluksi aivan täydellistä.

-Minulla oli takana raastava avioero ja olin ryhtynyt ottamaan aika paljon viinaa. Aurinkorannikon halpa viina kiihdytti tuota kierrettä ja oli lähellä, etten juonut itseäni hengiltä.

-Jossain kohtaa asuinkumppanini Jonna soitti ambulanssin ja vietin viisi päivää sairaalassa tiputuksessa. Kun pääsin sairaalasta, sama rumba meinasi jatkua.

-Kaikki muuttui yhden puhelun aikana. Puhelimessa oli tyttäreni, joka sanoi ratkaisevat sanat. Iskä, jos jatkat tuota menoa, et tule näkemään lapsenlapsiasi. Tuon puhelun aikana kaadoin loput oluttölkistä parvekkeen kaiteen yli ja rutistin kasaan elämäni viimeisen kaljatölkin. Päätös lopettaa alkoholin käyttö oli selvä ja kirkas. Se on pitänyt, enkä todellakaan ole sitä katunut.

Ramstedt herkistyy kyyneliin muistellessaan päätöstään ja siitä seurannutta ihmisten tukea.

-Tärkeintä koko asiassa on, että sain lapseni takaisin. Nyt he vierailevat Fugessa jatkuvasti, se on suurinta onnea mitä voin kokea. Olen saanut täällä Aurinkorannikolla vahvaa tukea uuden elämän aloittamisessa. En osaa edes kertoa kuinka kiitollinen olen siitä tukijoukoilleni.

- Mainos -

Saunamajuriksi

Kun Ramstedtin energia ei enää kulunut ryyppäämiseen ja krapuloista selviämiseen, aikaa uuden suunnittelulle siunaantui runsaasti.

-Saunominen ja veneily ovat olleet kaksi suurta intohimoani elämässä. Ryhdyin funtsaamaan, että nämä ovat molemmat asioita, joita suomalaiset turistit Aurinkorannikolla kaipaavat. Menin juttelemaan hirsisaunan omistajalle ja pian olin mukana saunan pyörittämisessä.

Viime syksystä asti Ramstedt on pyörittänyt saunatoimintaa yksin ja hän on tuonut mukaan paljon oheispalveluja.

-Sattuma puuttui jälleen peliin. Yksi vanha asuntoasiakkaani Suomesta soitti ja kertoi, että hänellä olisi upea jacuzzi, joka sopisi hyvin saunan yhteyteen. Teimme kaupat ja nyt jacuzzi täydentää saunakokemusta hienosti.

Jyrki Ramstedt päätti hankkia saunalleen myös jacuzzin.

-Hankimme vielä ison television, josta voi poreissa kylpiessään katsoa vaikka urheilua. Koeponnistimme sen futiksen MM-kisojen yhteydessä ja kansa tykkäsi hullun lailla.

Jacuzzin lisäksi Ramstedt on viritellyt saunan yhteyteen muita oheispalveluita. Alueella on jo valmiiksi frisbee golf -rata, kuulasota-areena ja ilmakivääriammuntapaikka.

-Vähän vahingossa mukaan on tullut myös live musa. Örisevät kuoro kysyi, voivatko he tuoda omaan saunailtaansa musiikkia. Paikalle tuli Ville Rannila ja meininki oli hulvaton. Viime viikonloppuna meillä oli yksityisbileet, joissa esiintyi Miska & Jimmy duo.

Saunahommien lisäksi Ramstedt on mukana myös veneilybusineksessa.

-Tapasin eteläafrikkalaisen kaverin, jolla on 20 metriä pitkä katamaraani. Juttelimme ja päädyimme sellaiseen, että ryhdymme tekemään charter -risteilyjä veneellä. Myymme valmiita paketteja, risteilylle mahtuu kerrallaan noin 20 ihmistä. Esimerkiksi synttärit, polttarit tai pienet häät voi tuolla veneellä järjestää. Saamme toiminnan käyntiin maaliskuun alussa.

Jos saunominen kiinnostaa saunamajuri Ramsterdtin saa kiinni puhelimitse numerosta +358 45 2362551

Lue myös: https://fuengirola.fi/2022/30/12/mijasin-hirsisauna-kunnon-loylyt-vuoristomaisemassa/

Kuka

-Jyrki Ramstedt 59v

-Kotoisin Espoosta

-4 lasta

-Sauna- ja retkeily-yrittäjä

-Intohimoinen saunoja ja urheilija

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen Kuva: Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...